Bohužel je tomu tak.
Někde tu je seznam, kterej občas aktualizuju, ale při mých aktivitách není moc čas:D
Samozřejmě všechny ty díly se dají improvizovat....ale bohužel pak je cena většinou vyšší než u originálu.
Pokud by si chtěl nový vahadla, tak smůla, nelze dodat, ale dají se brousit a následně buď nitridovat, nebo cementovat. Snažil jsem se to řešit a kovář mi říkal, že ale potřebuje metalurgický rozbor, ten mi slíbil kamarád, ale nějak to nedopadlo....přes kováře by tu tvrdou slupku byli by schopni udělat v NAREXU. Vačka se dá brousit to jsou prkotiny. Ale horší je to s písty, ty když by byly hodně šišatý a vydřeny..... ty už by sis musel nekde nechat odlít- nedaji se sehnat ani standart, ani výbrus.
Šály, olejový čerpadlo, vodní pumpa, gufera a jiný spotřební zboží je k dostani, dokonce i ozubení řetězového rozvodu (všechny tři kola) řetěz i vodítko. Těsnění pod hlavu se musí vyrábět (nekupuj hlavně na netu, není to na libero, ale na justy, i když je to v kolonce Libera) na motor doporučuju hlavně co se týče gufer originály. Ty motory snesou poměrně dost, takže většinou jen uděláš výbrus kliky, dáš nový pístní kroužky, zrepasujes hlavu (i ventily většinou nemusejí být nový-to se týče hlavně výfuku) samozřejmě je dobry hlavu i blok nechat srovnat, ale není to samozřejmě vždy pravidlo, záleží když se motor rozdělá co tam najdeš, ale nebývá to tragédie.
Pokud to chceš dělat jako veterána a máš s tím zkušenosti a čas tak si poradíš, jen holt budeš muset oslovovat firmy na výrobu silentblocků, stáčení pružin apd.

M.