Tuti- mas pravdu, cim menej valcov,tym je to narocnejsie naladit. Upravil som uz par malych stvorvalcov,no tento trojvalec so mnou fakt cvici, nie a nie
Akykolvek zasah do systemu sania v starom libere prinesie len stratu vykonu,to som sa poucil davnejsie- ta plechova komora je tam velmi dolezita,takisto objem filterboxu,aj priemery a vzdialenosti potrubi ku komore.V snahe dostat do motora viac vzduchu som zvacsil privod do filterboxu a odstranil plechovu komoru,co malo za nasledok velmi citelnu stratu krutaku. Nakolko som to vtedy prerobil nevratne, musel som provizorne dat naspat a zapojit tu komoru aspon do kufra.
Tentokrat som na to siel s myslienkou spravit to ako karburatorove justy- teda dvojity spadovy karburator,kruhovy filterbox a nic viac okolo toho. Myslienka pouzit vstrekovanie z noveho je fajn,no tiez je to naladene na to divne dlhe potrubie v rame aj s rezonancnou komorou, navyse cisla nepustia- 40kW je malo.
Ist do preplnania mi pride ako prehra ,,tunera" .Ma to sice komplikacie pri stavbe,ale v konecnom dosledku mi to pride taka amatercina- je jednoduche nafukat motor, namiesto vyladenia atmosferaka. Je tu este jedna moznost,a tou uplne odstranit vzajomne ovplyvnovanie valcov navzajom- uz som to raz chcel- 3 moto karburatory. Vtedy som to zavrhol kvoli obave zo spolahlivosti v zimnej prevadzke- sol vs korozia drobnych casti karburatorov.
Ozaj- voda do predohrievaca ide z kurenia,to viem odstavit- a az tak zase neohrieva-vymenniku zostali len rebra-aby mal lepsi prietok vzduchu a -aby tolko neohrieval, je len proti namrzaniu karburatora.
Takze najprv motorova brzda,nech viem,na com som- mozno to nebude az take zle

a potom budem spekulovat,co dalej.. no najprv musi von prevodovka-vycesalo zuby diferaku. Ale to uz je iny pribeh .
Misus- sup sem s fotkami Leone