Jak vrátit hever na původní místo?
-
- Náhodný kolemjdoucí
Jak vrátit hever na původní místo?
Prosím o radu jak dostat hever na původní místo pod prostřední sedačku, nebo možna rovnou fotku 

- covex
- "Pečené kolínko fóra" :-)
- Typ Libera: novejsi
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak vrátit hever na původní místo?
Z podlahy jde plechova zarazka ve tvaru obraceneho J, na heveru opacne pridelany protikus. Hever se musi stahnout na minimalni vysku, Jcka dat proti sobe a pak jemne vysroubovat az se ta dve J zaklesnou.
Subaru Libero E12 superdeluxe 1.2i 4WD rv96
---
Každá oprava na Liberu se mění v opravu generální
---
-
- Náhodný kolemjdoucí
Díky za radu.. ale nedaří se mi to.. V příloze posílám v jaké pozici končím...
- Přílohy
-
- můj konec
- IMG_2305.jpg (74.86 KiB) Zobrazeno 14576 x
- covex
- Kontaktovat uživatele:
Jinymi slovy mas ho ve spatne krajni pozici, musis ho stahnout na minimlani vysku, nikolik vysroubovat na maximum.

---
---
-
- Náhodný kolemjdoucí
- Typ Libera: Libera
Hever se musi stahnout na minimalni vysku, Jcka dat proti sobe a pak jemne vysroubovat az se ta dve J zaklesnou.
- Tuti
- Kontaktovat uživatele:
Mně umístění heveru na novějším nevyhovuje, mám pod prostřední sedačkou na míru dělaný box (na nářadí a pod.) a hever mu překáží. Takže jsem ho zabalil do igelitu a uložil jsem ho do náhradního kola pod auto. Je tam sice těžko přístupný, ale to mě celkem netrápí - na práci u baráku mám hever jiný a kdybych ho potřeboval na cestě, bude to stejně na výměnu kola a nebo v souvislosti s nějakou katastrofickou závadou, při jejímž řešení bych se stejně zaprasil tak, že už je jedno, jestli budu ještě vyndávat rezervu.
Mimochodem umístěním heveru a spol v novějším Liberu je docela žertovné ... dovedu si představit, jak někdo kdo Libero moc nezná musí na cestě měnit kolo a tak hledá a nachází - pod jednou sedačkou hever, pod jinou klika k němu, pod autem rezerva a klíč na její vyndání kdoví kde. To na starším je všechno pěkně pohromadě a v čistotě pod přední sedačkou. Tak aby jeho řidič nepřišel zkrátka, čeká na nepřipraveného ještě geniálnější fór ... zdvih heveru je moc malý na to, aby dostal kola 155/13 nad zem. Takže kdo s sebou nevozí špalíček, má výměnu kola zpestřenou bojovkou na téma "najdi v noci na dálnici cihlu"
Mimochodem umístěním heveru a spol v novějším Liberu je docela žertovné ... dovedu si představit, jak někdo kdo Libero moc nezná musí na cestě měnit kolo a tak hledá a nachází - pod jednou sedačkou hever, pod jinou klika k němu, pod autem rezerva a klíč na její vyndání kdoví kde. To na starším je všechno pěkně pohromadě a v čistotě pod přední sedačkou. Tak aby jeho řidič nepřišel zkrátka, čeká na nepřipraveného ještě geniálnější fór ... zdvih heveru je moc malý na to, aby dostal kola 155/13 nad zem. Takže kdo s sebou nevozí špalíček, má výměnu kola zpestřenou bojovkou na téma "najdi v noci na dálnici cihlu"

tuti
-------
já rád - ty rád - allrad
-------
já rád - ty rád - allrad
- Mis.us
- Typ Libera: KJ8 a FA8
trochu se novějšího zastanu-pod přední sedačkou je baterka a chladič,kdežto u stašího je chladič vpředu.Stačí malej čelní náraz a už je kvůli rámu daným zároveň s karoserií na odpis. Novější je propinkanější,Japonec neni pitomec.
Subaru E12 Wagon 4WD SDX-SR (KJ8) 38kw 1989
Subaru E12 Wagon 4WD SDX-SR (FA8) 40kw 1997
Subaru 1.8GL 4WD Turbo coupé (AG5) 100kw 1987
Subaru Legacy 2.0 Turbo Wagon (BF5) 177kw 1991
Subaru E12 Wagon 4WD SDX-SR (FA8) 40kw 1997
Subaru 1.8GL 4WD Turbo coupé (AG5) 100kw 1987
Subaru Legacy 2.0 Turbo Wagon (BF5) 177kw 1991
Mam to stejne, ale auto bylo koupeno bez origo heveru, takze toto reseni se nabizeloTuti píše:Takže jsem ho zabalil do igelitu a uložil jsem ho do náhradního kola pod auto.

- covex
- Kontaktovat uživatele:
Je to zajimavy napad dat hever do kola. Bojovka to trochu v novejsim je, klic na povoleni rezervy je stejny jako klic na matice kol, jen kdo nema tu matici osetrenou je bez sance ji po zimni solance rozmontovat a neukroutit plech, kterym je privaren zavesny sroub k ramu.
Kazdopadne by me celkem zajimalo reseni toho boxu pod sedackou, zapasim s tim taky, nektere veci tam mam pridelane, ale jinak vetsinou vozim prepravku ve ktere je zbytek veci aby to necestovalo po aute.
S tim zdvihem heveru to je celkem zvlastni. Davas hever do mist urcenych priruckou (strana 7-6)? To budu muset schvalne priste vyzkouset.
Kazdopadne by me celkem zajimalo reseni toho boxu pod sedackou, zapasim s tim taky, nektere veci tam mam pridelane, ale jinak vetsinou vozim prepravku ve ktere je zbytek veci aby to necestovalo po aute.
S tim zdvihem heveru to je celkem zvlastni. Davas hever do mist urcenych priruckou (strana 7-6)? To budu muset schvalne priste vyzkouset.
---
---
- vojta
- Kontaktovat uživatele:
s autem jsme dostali neorigo hever takže původní umístění je nereálné, vozím dost nářadí a přendavání těžké tašky při změnách polohy sedaček už mě lezlo krkem, nakonec jsem sehnal podlouhlou tašku která se vejde pod prostřední sedačku a ani nevadí při překlápění dopředu, myslel jsem že ji budu nějak kotvit, ale jak je těžká tak se ani nehne - zkusím brzy dodat foto 

Nudíte se? Kupte si Subaru Libero 

- Tuti
- Kontaktovat uživatele:
Čti pořádně - to se týká staršíhocovex píše: S tim zdvihem heveru to je celkem zvlastni. Davas hever do mist urcenych priruckou (strana 7-6)? To budu muset schvalne priste vyzkouset.

Box mám udělaný z naohýbané plastové desky tl. asi 4 mm, je vyměřený tak, aby nepřekážel sedačce v jakékoliv poloze a moc ani nohám cestujících. Jak je vidět z fotky, jistím ho pomocí festovných „pavouků“ (aktuálně 3, ale většinou tam jsou 4), které jsou nataženy prakticky naplno, takže snad i v případě nehody by mohly box udržet. Ale jistější a ani ne moc složité by bylo použít bezpečnostní pás i s orig. zámkem.
tuti
-------
já rád - ty rád - allrad
-------
já rád - ty rád - allrad
- vojta
- Kontaktovat uživatele:
pěkná práce
vypadá super, jenom ty gumicuky dělají z profi designu provizorní kutilství, což je dost škoda, není mi jasné jak přesně bys to řešil s pásy, u své tašky jsem zvažoval uchycení nějakou karabinou ke spodní části sedačky, každopádně místo pod prostřední sedačkou je jako úložný prostor v liberu ideální 

Nudíte se? Kupte si Subaru Libero 

- covex
- Kontaktovat uživatele:
Zajimave. Gumicuky taky vozim, ted jsou porad ruzne po aute, tak by mely sve misto taky.
resit by se to dalo ale treba pomoci nejake zavlacky prisroubovane k noze sedacky. Stacilo by i na jedne strane - pokud je bedna presne pod sedacku, pak by se bez vytazene zavlacky vzpricila.

---
---