ešte ma napadá, že som ten trotlúv spínač nastavil pomerne ostro - v podstate iba na volnobeh, pri inej polohe už po malom pridaní plynu spína, ale to len pokusne, že čo to urobí...
potom aj ten plech pod klukovkou na minimálne brodenie olejom určite niečo prospieva (schválne, kdo ho tam ešte má? )- aj olej predstavuje odpor...
no a prihustil som gumy - predné na 2,5, zadné na 3,0
a mám aludisky, hmotný moment zotrvačnosti myslím tiež robí spotrebu,
A HLAVNE: Nevozím zbytočné blbiny, (ale povinná výbava v tej peknej kabele z Lidlu aj s hydraulickým heverom tiež váži nejakých 6-7 kg, bandaska s olejom tam zavadzá tiež, aj s vodou do ostrekovačov, aj malá gola a velká gola tam je pod sedadlom a feldlopatka sa už mnohokrát hodila) a medzi zbytočné blbiny sa snažím nerátať svojich 25kg nadváhy
A tiež je jeden obrovský rozdiel oproti staršiemu: striekačka nadávkuje iba pri každej druhej otáčke motora, takže nižšie otáčky môžu znižovať spotrebu, samozrejme rozumne, s citom, plný plyn je drahý i tu, ale ak nepotrebujem nejak zrýchlovať, rozbieham sa na 80tku aj viac ako pol kilometra

najprv E10, ročník 1984 na 12"diskoch, DeLuxe, slúžil od 1993, 350 000 km....
od 2008 prezbrojený na novší 94-E12 1.2i 4WD, červený "hintovček",
v r.2013 inovovaný na novší 96-E12 superdeluxe 1.2i 4WD, zelenometalizovaná mentolka