oheň u motoru
oheň u motoru
Čauky, měl jsem onehdá takový menší problém. Jel jsem se asi cca 20km a když jsem dojel na místo tak vylezu z auta,cítím smrad a vydím se valit kouř od zadní části a ejhle. Na pravé straně u výfuku plamen a hulilo to. Tak jsem vyndal hasičák uhasil a dobrý. Tipnul bych to na olej na vyfukovem potrubi a asi se to dost rozpalilo a chytlo. Nemáte podobnou zkušenost?? a jak toto řešit ??
Honda is my life, from Subaru him get. 

- dědek
- "Pečené kolínko fóra" :-)
- Typ Libera: E12
Tak hořící Libero je černý sen asi každého majitele. Ne nadarmo kolem výfuku udělali japonci tolik klempířských vychytávek. A ty časem zkorodují a svoji funkci přestanou plnit. Na starším Liberu jsem v létě po delší jízdě cítil ten typický smrad ukapávajícího oleje na plechový štít nad výfukovým potrubí. Hasičák jsem pro jistotu do auta taky dal a doufám, že ho nebudu nikdy potřebovat. U nového mám kolínko výfuku na pravé straně úplně holé, ale na něj ještě olej nekape. Dědek
VW CaddY 1,9 tdI 2008
škoda yeti 1.2 2010
škoda yeti 1.2 2010
- Karel
K ohni jsem se ještě zatím nedopracoval ale... Minulý týden jsem přetěsňoval kvůli smradu víko ventilů.Původní těsnění po seřízení ventilů jsem očistil,pomazal těsnícím tmelem a 1/2roku klid.Příčina smradu je těsnící guma,která stratila stářím svoji pružnost a začala i po dotažení propuštět olej.Víko silou víc nedotáhneš,protože jsou na něm distanční sloupky, které se opřou o hlavu motoru a neje to víc dotáhnout.Nové jsem zrovna neměl, tak jsem těsnící gumu-je to tvarovka klínovitáho tvaru opatrně vyndal a podložil ji silonovým provázkem o průměru asi 1,5mm.Důkladně protmelil a dotáhl.Zatím dobré. Ten olej kape na nejteplejší místo na autě=plechový kryt sběrného výfukového potrubípeple píše:Taky mi po delší jízdě smrdí.

K.

Nikdo není dokonalej.
ohen
No jo to klucí z japonska moc nedochytali. Takže zkontroluju ty plechy a víko, ale to bude asi ono, odkud to teče. Nedávno jsem nechal přetěsnit (resp. převařit) vanu, protože pro jistotu zase olej mizel odtud.Teď nemizí ale zase stříká na vejfuk a hoří auto
...

Honda is my life, from Subaru him get. 

- kryton72
- Přispěvatel
- Kontaktovat uživatele:
oheň
také mi to hořelo, zrovna když jsem s tím jel do servisu aby přetěsnili víko motoru, které teklo a hořelo to i když to mělo kryt výfuku... nakonec to dopadlo tak, že jsem musel vyměnit celé víko motoru... teď se objeví sem tam kapka na něčem co nevím co je, ale vede od toho trubička
, tu občas otřu hadrem a jede se dál, už to nesmrdí...

-
- Typ Libera: už bez Libera
- Kontaktovat uživatele:
Re: oheň
Tak to nafoť a hoď to sem.kryton72 píše:... teď se objeví sem tam kapka na něčem co nevím co je, ale vede od toho trubička, tu občas otřu hadrem a jede se dál, už to nesmrdí...
- kryton72
- Přispěvatel
- Kontaktovat uživatele:
oheň
Pokusím se to vyfotit o víkendu a dát to sem, jinak je to hned vedle motoru cca v prostředku vzadu ...kovová trubička od toho vede. Stejně se s tím chystám znova do servisu na ještě jednu pořádnou prohlídku...
Taky když je motor studený, jde tam zařadit hůř dvojka, po zahřátí je to v poho...
a při na startování se občas ozve takový pištivý zvuk asi od startéru, nevím, zezadu je to slyšet...
Za případné rady díky.
Taky když je motor studený, jde tam zařadit hůř dvojka, po zahřátí je to v poho...
a při na startování se občas ozve takový pištivý zvuk asi od startéru, nevím, zezadu je to slyšet...

- Karel
Re: oheň
Toto jsem vyřešil přechodem na olej GYROL 75W LF a je v tom obrovský rozdílkryton72 píše:Taky když je motor studený, jde tam zařadit hůř dvojka, po zahřátí je to v poho...

K.

Nikdo není dokonalej.
- kryton72
- Přispěvatel
- Kontaktovat uživatele:
tak to pískání je slyšet i na volnoběh trochu... už jsem to slyšel i u jiných aut
asi volný
ta trubička je vzadu,když se podívám pod zadní nárazník, tak to je vidět a ještě k tomu vedou nějaký kabely... a ten olej se tvoří na matce, kterou to je přidělané... zítra vyfotím
Díky.
S tím olejem to zkusím...

asi volný
ta trubička je vzadu,když se podívám pod zadní nárazník, tak to je vidět a ještě k tomu vedou nějaký kabely... a ten olej se tvoří na matce, kterou to je přidělané... zítra vyfotím

Díky.
S tím olejem to zkusím...
- kce
- Inventář fóra
- Kontaktovat uživatele:
tak pisteni je 100% volny klinovy remen na alternator, je tam takovy nastavovani napnuti pomoci sroubu, staci povolit, altik posunout vyse (treba pomoci paky pres nakou latku, klacek...
a utahnout.
nebude to "s trubickou" nahodou rozdelovac? ..ma takovou trubicku na odfuk.. jestli tam mas olej tak vycistit!
btw- vy nekdo mate 'odkap ' z "kyblu" na baterku? ja ted celej musel renovovat, byo to prozrany ze se divim ze baterka uz davno nelezela na zemi
..asfaltova folie na strechy (ipa) a pas z hliniku a je lepci jak novej 

nebude to "s trubickou" nahodou rozdelovac? ..ma takovou trubicku na odfuk.. jestli tam mas olej tak vycistit!
btw- vy nekdo mate 'odkap ' z "kyblu" na baterku? ja ted celej musel renovovat, byo to prozrany ze se divim ze baterka uz davno nelezela na zemi

- kryton72
- Přispěvatel
- Kontaktovat uživatele:
Jo to bude ono,myslel jsem si to, ale neteče to s té trubičky, ale ta kapak se tvoří na matce, kterou je to přišroubované... dnes jsem bohužel nestihl fotit, zítra snad mi bude štěstí přát... díky.kce píše: nebude to "s trubickou" nahodou rozdelovac? ..ma takovou trubicku na odfuk.. jestli tam mas olej tak vycistit!