Stránka 1 z 1

Koberce - alá dětská léta

Napsal: stř bře 09, 2022 10:04 pm
od kraxna
Ahoj, rozhodl jsem se Liberku dopřát jednak decentní odtlumení spodku a zároveň to udělat tak jak mě to dětství naučilo. Použil jsem koberce (přesně ty (Breno je ještě vyrábí)), které mě za mladomlada přivedly vůbec k autům. A sbírání Hotwheels (což se v poslední době přehouplo jenom k těm japonským :lol: ).

Vyndal jsem stávající koberce, ošetřil něco málo koroze, co jsem pod nimi našel a podle nich řezal koberec čerstvě koupený za 4 stovky přes Bazoš.
- To bylo zatím na pod prostřední lavici a kufr - vyřezal jsem to tak, že pod lavicí nemám naříznutý předěl jako u originálu (ačkoliv s následnou montáží lavice to bylo trochu složitější, dalo se to zvládnout).
- Kufr byl už o poznání jednodušší - koberec sahá až skoro k začátku zadní lavice.
- Další den jsem to nevydržel a jel jsem do Breno koberce pro fungl nový kus, který byl jen o 60 Kč dražší než ten z Bazoše, tak jsem teda udělal i předek - a to bylo peklo :oops: , originální koberec je totiž na podkladovém plastu vytvarovaný a s tím člověk už nemá co dělat. To znamená, že za nohama posádky vepředu je "fuga" neboli prostor (ten ale nebrání pohodlí ani prostoru na nohy).
- Dalším nepříjemným zjištěním je, že hlavně pod spolujezdcovýma nohama kondenzuje strašně moc vody a filc, který je nalepený zespod originálního koberce, je nacucaný vodou tak, že mi trvalo ho 3 hodiny vysušit kombinací - topná deska + babiččno elektrické topení + mamčin fén. A pod ním to samozřejmě rezne - vyřešeno vybroušením a přetřením odrezovačem (zčernal, fungoval), pak kartáč, odrezovač a několikrát dokola.

P.S. Nevím co ti spolujezdci dělají, ale já to pod nohama mokré nemám - Asi si pořídím ceduli " Oklepej si boty nebo jeď jiným autobusem". :lol:
koberec3.jpg
koberec3.jpg (913.06 KiB) Zobrazeno 3590 x
koberec2.jpg
koberec2.jpg (911.97 KiB) Zobrazeno 3590 x
koberec1.jpg
koberec1.jpg (773.92 KiB) Zobrazeno 3590 x
Vojta

Re: Koberce - alá dětská léta

Napsal: stř bře 09, 2022 10:05 pm
od kraxna
Na fotce od šoupaček vlevo je vidět, že je koberec zvlněný - po pár dnech si sednul a je pěkně rovný :wink:
koberec6.jpg
koberec6.jpg (820.6 KiB) Zobrazeno 3589 x
koberec5.jpg
koberec5.jpg (864.93 KiB) Zobrazeno 3589 x
koberec4.jpg
koberec4.jpg (811.24 KiB) Zobrazeno 3589 x

Re: Koberce - alá dětská léta

Napsal: čtv bře 10, 2022 8:27 pm
od covex
To je teda uchylny.. :) origo mas teda jeste pod timhle? Jinak bys vyndanim filcu spis ztratil nez ziskal odhlucneni. Co se tyce nacucani filcu, hledal bych problem jinde - rik se mu zatekani. Sedni do auta a "kolega" necht leje na strechu vodu hadici - guma kolem predniho okna, dvere, obhlidni odtoky ve dverich... zima je na tohle mrcha, auto nevysne na slunci.

Re: Koberce - alá dětská léta

Napsal: čtv bře 10, 2022 9:07 pm
od Mis.us
Pokud máš Vojto mokro u spolujezdce vpředu, tak je na 99,9% děravý čelo pod nádechem topení, co slouží na okruh z vnější cirkulace. Schválně na to jukni. Je na 4 samoreznych šroubech a vede k němu jedno táhlo (šrouby mají hlavu šestihran 10mm ) M.

Re: Koberce - alá dětská léta

Napsal: pon bře 14, 2022 9:22 pm
od kraxna
Díky Mišusi, kouknu na to. Líp to uvidím zepředu pod nárazníkem, je tak?

Filcy a origo koberce zůstaly tam kde byly, akorát jsou suché a odbordelené. Zdá se to být tak o půl decibelu tišší :D Ale plánuju ještě zadek (spíš asi jenom dekl motoru a nárazník) vystlat akustickou pěnou... nebo takovým tím molitanem s hliníkem, něco jsem o tom načetl a nemělo by to cucat vlhkost - kvůli korozi.

Vojta

Re: Koberce - alá dětská léta

Napsal: pon bře 14, 2022 11:14 pm
od Mis.us
Sundávat kuli tomu nárazník asi ne Vojto, uvnitř stačí odhrnout koberec a kouknout se pod ten nádech.... :wink: