Ahoj!
Jsem tu celkem nový a tohle, s nějakým zpožděním, je vlastně můj první příspěvek. Tak si s ním zkusím tu reputaci hned vylepšit
Majíce subaru diagnózu ještě snad z dob nevlastnictví řidičského průkazu jsem před pár lety koupil H6 Outbacka (kterého stále mám). Toho jsem (po několika dalších letech

) dostal do stavu, kdy jsem se s ním konečně nestyděl a nebál jezdit, nakoupili jsme nějaké outdoorové vybavení a vyrazili párkrát ven. Časem se objevily slabiny, z nichž největší byl stan. Při první dovolené dva týdny v kuse hustě propršelo, což znamenalo, že i z původně nepromokavého stanu se stal stan promokavý. Při loňském Polsku jsme sice měli větší štěstí na počasí, ale zase jsme byli v menším časovém presu (3000km za 8 dní) a skládání a rozkládání stanu nebyla oblíbená činnost, zvlášťě když jsme přijeli před 10. večer někam značně utahaní a nastalo každodenní vyhazování obsahu auta a zatloukání kolíků. Při které jsme navíc mohli pozorovat, jak zbytek osazenstva kempu sedí v židličkách před obytňákem.
Nicméně, jezdit na dovolenou obří dodávkou nebo náklaďákem mě nikterak nelákalo. A vlastně bych stejně s ničím jiným než se subaru jezdit nikam nechtěl

O existenci Libera jsem věděl už dřív, hledal jsem nějaké fotky, videa, abych se usvědčil, že dva lidé se v tom vyspí a přišlo mi to reálně

Jenže ty auta skoro nejsou, když už jsou, je přes jejich plechy vidět skrz... tak jsem si říkal jednou se možná nějaký objeví. Tak jedno hezké se objevilo na sklonku minulého roku zde na fóru

Nicméně než jsem se odhodlal k nějaké akci, tak se můj nápad doma nesetkal s vůbec nějakým pochopením, že by s něčím tak malým šlo něco takového provozovat. Takže jsem začal zjišťovat, jak ukázat (hlavně ženě), že to lze a ještě lépe při tom nemuset jet přes celou republiku, jen aby mi řekla: "já jsem ti říkala, že je to moc malý." A povedla se super věc, kdy přes kamaráda mišuse (díky

) jsem měl možnost naživo potkat Petra a jeho Barču 007 (za což mu teď ještě jednou moc děkuji). A to auto je vážně moc krásné a k mému překvapení i žena změnila názor

Nicméně tou dobou se ten místní kousek stejně prodal, inzerce vypadala stejně zoufale jak vždy, tak to pomalu utichlo...
Někteří mý kamarádi mě stále zásobovali novými inzeráty, ale většinou se toho moc neobjevilo. Obvykle už ze samotného inzerátu bylo vidět, že na autě bude fakt hodně práce a že se spíš rozloží dřív, než někoho přesvědčím na renovaci (sám mám ruce olšové a o svářečce zatím vím akorát to, že existuje

). Až mi kamarád minulý týden poslal něco, co na těch fotkách vypadalo docela hezky. Bylo teda v bazaru, informace k tomu vesměs žádné, po telefonu jsem to nezkoušel, pač to co mi řekne bazarista bych si dokázal představit sám. Ale vypadalo hezky, bylo relativně blízko a navíc bylo hodně blízko kamaráda, který ze spárů kovošrotu vyrval mého Outbacka a věřil jsem mu, že dokáže poznat, jak moc je to hnilé. Samozřejmě jsem čekal, že hnilé bude úplně, takže se po 5 minutách otočíme a zase pojedeme domů. Ale co, jedno denní výlet také neublíží.
Takže na začátku tohoto týdne jsme se v bazaru sešli a auto prolezli. A překvapivě se ukázalo, že vypadá docela hezky. Dle ohledání rám s nějakou povrchovkou, ale celý, na kastli 2 horší problémky, ale řešitelné a pak nějaké drobné pupeny. Studené to nastartovalo v pohodě a na všechny válce. Celkově tedy v rámci běžného stavu v inzerci docela hezké... No a pak to šlo rychle

Bazar měl připravenou plnou moc na převod od majitele, takže jsme se stavili na evidenčku (kde došlo k takové vtipné situaci) a ještě ten den byl zelenáč doma

Dát ho do stavu, v jakém se mi bude líbit, ještě dalších několik let potrvá. Ale mám už dobrý základ - samotné auto

Teď si zatím užívám s první starostí - a to najít na to nějaké nové bačkůrky. Přečetl jsem si zdejší vlákno, porovnal s aktuální nabídkou... a mám z toho hlavu v pejru

Ale ono to půjde
A propo ještě jeden dotaz - registraci zde jsem si dělal před nákupem, abych mohl sledovat místní inzerci

Kde teď změním typ auta, co jsem u registrace uváděl? Ročník jsem našel v nastavení profilu, ale auto už ne