Opět vás zdravím pánové a opět prosím o pomoc.
Na mém novějším subárku jsem vyměnil spojku, poté vyjel z dílny a na volnoběh běželo normálně. Po chvilce klapaná jsem přidal jako že se rozjedu a jen v tom ruplo, motor chcípl a od té doby nestartuje.
Zkoukl, jsem kabely , svíčky a rozdělovač a tam jsem našel rozpadlej snímač otáček, ten jsem tedy vyměnil, ale stále nic.
Začal jsem proměřovat a zjistil že nejde vůbec proud ani do zapalovací cívky. Tak jsem povyměňoval všechny pojistky , které jsou pod palubkou a pod řadičkou a stále nic.
Rozvody jsem zak zkoukl a stále nic.
Omlouvám se že zase otravuju možná s takovouhle banalitou, ale 15.11 končí STK a takhle tam asi neodjedu
vyndej rozdělovač a podivej se na růžky co jsou snímaný hallovou sondou.Je možný,že se od tý původní rozpadlý odbrousily.Když se odbrousej,tak hallovka nesnímá a nenastartuješ-buď vyměnit rozdělovač,nebo vyklepnout čep co hřídelku drží a vyměnit ji.Mišus
když startér točí motorem tak se vačka otáčí,tim pádem i hřídelka s růžkama,kterou sníma Hallovka. :)Pokud nejde cívka,tak to Hallovkou neni,někde jinde je problém,ale bez Hallovy sondy nenastartuješ.
Hallova sonda se může rozpadnout průsakem oleje z hlavy do rozdělovače,setkal jsem se s tim-cívka je pouze tepelně zalisovaná kusem plastu.Mišus
halovka se rozpadla přesně kvůli oleji v rozdělovači, ale pořád se nemůžu doměřit proč nejde proud ani do té proklaté cívky.
Hold kluci v japonsku věděli jak udělat elektriku
Pánové po delší době jsem se pokusil vrátit k mému problémovému pacientovi, ale můj čas i přes to neodpovídá potřebám Liberka. Nemáte někdo kontakt na elektrikáře, který bude někde z karlovarského až plzeňského kraje, který si s liberem poradí a nebude koukat jak opice z pytle co je to za auto a co po něm vlastně chci???
Předem díky za jakékoliv info.
neznám, ale zeptám se Tě: vyměnil si tu Hallovu sondu? musí mít určitej odskok od hřídelky palce, když je odskok moc velkej, nedává impusy do cívky. Mišus
Sondu jsem vyměnil, odskok jsem po pravdě dal jen od oka, ale už i občas cívka dává proud a jednou Subru škytlo, ale pak zase nic.
myslím že problém bude fakt jinde. No nic budeme se pokoušet stále hledat.
a neni náhodou ta hallovka přepólovaná? skontroluj barvy drátů oni se hallovky lišej podle roku výroby (u některejch byly červený a černý dráty, někde bílý a černý a pak ještě bílý a červený. Ten odskok skontroluj, mezi snímačem a bodama na hřídelce musí bejt cca 0,1mm +- (rozdělovač vyndej-když s palcem v ruce otáčíš tak musíš cejtit odpor u bodů na hřídelce když jdou pod magnetem cívky). Pokud to předtim fungovalo, tak to nic jinýho bejt nemůže, ale těžko soudit nebyl jsem u toho . Mišus
"Podobnou" závadu jsem taky hledal a ejhle byl to zaoxydovaný konektor přímo v cívce - důkladně
vyčistit oba konce, dát bílou silikonovou vazelínu a je klid...
Díky pánové za dlaší rady. Zkusím a dám vědět. Jen doufám že to nedopadne jako můj další CIVIC, který už je půl roku v autorizovaném servisu a až teď zjistily ce se vlastně stalo. ( také elektrika ).
Asi mám fakt smůlu na japonce a jejich elektroinstalaci.
môj príspevok do kotla:
- pri pretáčaní ( a neúspešnom štartovaní) budú nabetón zhádzané sviečky, - skontrolovať, ofúkať očistiť, prípadne skontrolovať vzdialenosti
- skúšaj zmeniť trasu káblovania od rozdelovača: už sa mi ukmitali káble (rozdelovač sa celý život trasie s motorom, káble vedú na pevnú karosériu, ideálne miesto na časovú únavu káblov. (pro premeraní v inej ako pracovnej polohe zdanlivo bezproblémové meranie, po nasadení do konektoru porucha-záhada. Prejavuje sa občasnou správnou funkciou (už tu bolo okrem môjho Liberka aj jedno, čo poctivo zapalovalo iba "na spátečku" - poloha káblov sa pri opačnom smere vychýlenia motora na silentblokoch menila a káble boli vodivé....Riešenie je v preletovaní úseku kábla z rozdelovača po karosériu aj za cenu nového konektora
- preveril by som napájanie palivového čerpadla, hlavne uzemnenie.. (je chod čerpadla "slyšitelný" i odpojenie po dosiahnutí tlaku?)
- preveril by som uzemnenie napájania vstrekovačov aj prepojenie bloku motora s "-" baterky.
A ozvi sa, i v prípade, že tieto rady nebudú viesť k úspechu...
najprv E10, ročník 1984 na 12"diskoch, DeLuxe, slúžil od 1993, 350 000 km....
od 2008 prezbrojený na novší 94-E12 1.2i 4WD, červený "hintovček",
v r.2013 inovovaný na novší 96-E12 superdeluxe 1.2i 4WD, zelenometalizovaná mentolka