Ano, ale neé z TESCA.Jedině z požární výzbrojny a s revizídědek píše:ať ti koupí hasičák.

K.

Ano, ale neé z TESCA.Jedině z požární výzbrojny a s revizídědek píše:ať ti koupí hasičák.
Tak to bych si dovolil upravit - já strojař sice elektrice nerozumím, ale myslím si, že čím větší napětí žárovce dáš, tak tím větší proud pustí (starej Ohm si to myslel taky)dědek píše:To lze snadno spočítat. Světla a všechno co svítí tak dohromady 160 W, stěrače ? ale minimálně 60W, topení jakbysmet, máš-li rádio , blinkry a něco "sežere" zapalování tak dejme tomu ještě jednou 60 W což je" no maximálně (třeba jsem na něco zapomněl) 450W. Děleno 12 je 37,5 ampér. Ale asi se to nikdy všechno "nesejde" najednou a když budeme říkat, že baterka je dobře nabitá na 13,5 V , může stačit 30A pojistka určitě . Dědek
Já bych propojil paralelně tři 25A pojistky - jak už jsem psal, kvůli nestejným vlastním a přechodovým odporům se proud mezi ně nerozdělí rovnoměrně, jedna bude vždycky zatížená nejvíc a může to být dost velký rozdíl. A jak vyletí první, tak ostatní jdou hned taky. S jednou pětadvacítkou bys moc nepořídil, stačí když budeš mít puštěné vyhřívání zadního okna a větrák, zapneš blinkr a už to padá.Pajas píše:zde hodím asi 30 A či 25A či 2x paralerně 25A válečkové pojsitky či tam nějak narvu tu 60 A tu co mám v liberku. Schvaluje te mi to. Pokud bych dal na ten hlavní slabší tak to v nejhorším spálí pojistku no i když ta 25 A či 30 A by to měla vydržet né???Díky