Budoucí náhrada Liberek???

Volný pokec (nejen) o Subaru Libero
Odpovědět
covex
"Pečené kolínko fóra" :-)
Typ Libera: novejsi
Kontaktovat uživatele:

Re: Budoucí náhrada Liberek???

Příspěvek od covex »

https://www.youtube.com/watch?v=-XW3ovTyUeg
Tady tovarysi radne oblezli model Subaru Sambar 2008 a snazili se najit kde je ten supercharger az nasli jak se leze do motoru.:)
Taky zrejme dumaj nad tim, proc to nefouka na ridice teply vzduch.
Subaru Libero E12 superdeluxe 1.2i 4WD rv96
---
Každá oprava na Liberu se mění v opravu generální
Polevoj
Člen korespondent
Člen korespondent

Příspěvek od Polevoj »

Smankote, to je tak pekny :D
Petr+Barča

Příspěvek od Petr+Barča »

covex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od covex »

To neni nejhorsi, jen dokud to neuvidim na vlastni oci tak moc neverim, ze se to auto presunulo z 19. do 21. stoleti.
---
covex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od covex »

---
dědek
Typ Libera: E12

Příspěvek od dědek »

No 620tis.Kč se spotřebou 14l na 100km bych za tohle asi nedal. Ti starší z nás tohle auto pamatují z vojny jako sanitku. Š 1203 se na vojně nějak nepovedla a tak na sanitu vlastně nic jiného nezbývalo. Jedno takové auto (dost dobře zrenovované) potkávám každý rok v Holicích na setkání radioamatérů a můj kamarád, který s tímhle na vojně jezdil, vždycky to obdivuje jak to všude vyjelo. Jen říkal, že vterénu si to řeklo o dvacku a nesměl to moc honit. Dědek
VW CaddY 1,9 tdI 2008
škoda yeti 1.2 2010
spm
Přispěvatel
Přispěvatel

Příspěvek od spm »

V roce 2018 s tím z Brna jeli mongol rally (https://www.high5team.cz/). Co si tak vybavuju na ty příspěvky z cest, když jsem na to koukal, tak každý příspěvek byl nějak v duchu, že zrovna mění spojku :mrgreen:

Ale já jsem v tomhle rasista... Jak pronesl kamarád: "Radši mít jenom jednu nohu, než jezdit v něčem ruskym." :mrgreen:
Tuti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tuti »

Zrovna komfortní cestování v tom teda není a ta spotřeba taky nic moc, ale řekněme, že při předpokládaném způsobu užívání to není podstatné. Ovšem otázkou je, jak se soudruhům daří držet kvalitu výroby. Měl jsem za bolševiků kamaráda v AOZ v Českém Dubu, kde se opravovala lehčí vojenská technika. Ten říkal, že když přijedou z Ruska vlakem nové UAZy, nejdřív s nimi opatrně přejedou k nim do fabriky, tam je kompletně zrepasují a pak teprve můžou do služby. Ostatně Š1203 (později TAZ) vyráběné v Trnavě na tom nebyly o moc líp.
tuti
-------
já rád - ty rád - allrad
covex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od covex »

Koukal jsem jeste na par dalsich videii s Buchankama a nejsem o tom moc presvedceny ze to bude lepsi. Na jednom videu ukazovali prave ruzne nedodelky, spatne ohnute plechy, spatne lakovani, panty nakrivo..

Jinak pro zajimavost tady jsou "vylepsene" verze pro nemecko:
https://madeinrussia.de/
A jubilejni edice - sedacky vypadaj minimalne na prijatelne urovni, ale zasadni vylepseni v podobe jine kliky u dveri, nad tim jsem se musel usmivat:
https://www.youtube.com/watch?v=y_i6eI7iVZ8
---
Kovátko
Přispěvatel
Přispěvatel
Typ Libera: Libero čtyročko

Příspěvek od Kovátko »

Mis.us
Typ Libera: KJ8 a FA8

Příspěvek od Mis.us »

Normál Dias, ale valník. Je to poslední řada Sambara...a jak mnozí ví končila výroba 2014.... Takže dnes už staré auto
Subaru E12 Wagon 4WD SDX-SR (KJ8) 38kw 1989
Subaru E12 Wagon 4WD SDX-SR (FA8) 40kw 1997
Subaru 1.8GL 4WD Turbo coupé (AG5) 100kw 1987
Subaru Legacy 2.0 Turbo Wagon (BF5) 177kw 1991
covex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od covex »

Sice slibene na pristi rok, ale zatim je to podle me jen hezka prezentace:

https://electricbrands.de/ebussy/
---
Tuti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tuti »

V té japonské produkci se člověk těžko orientuje. Prý že SUBARU s minibusy skončilo, ale podle téhle inzercehttps://www.goo-net-exchange.com/usedca ... index.html, https://www.beforward.jp/stocklist/make ... kmode=and/ to vypadá, že Sambar nějak žije dál. S největší pravděpodobností to asi bude poslední Hijet od zaniklého Daihatsu - Subaru pod svojí značkou produkuje snad celou jeho modelovou řadu (taky k vidění na https://www.goo-net-exchange.com/usedca ... index.html - jsou to modely Chiffon, Dex, Stella a možná i další).
Nutno říct, že designový jazyk Daihatsu je osobitý a evropskému vkusu ještě vzdálenější než Subaru - ten poslední Sambar je fakt bubák... předek dejme tomu ještě jde skousnout, ale zezadu vypadá jako kontejner na tříděný odpad.
tuti
-------
já rád - ty rád - allrad
covex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od covex »

Hlavne k nam uz se nic z toho nedostane a 6 mist uz vubec ne, takze je to vsechno pase. Spis jeste Subaru uplne odejde z Evropy, nez aby tu carovali s emisema a popirali fyziku.
---
Tuti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tuti »

I Subaru se přizpůsobuje, Forester se jako hybrid prodává už nějaký čas a jestli ostatní modely ještě ne, tak to rychle přijde. Ono nejde jen o Evropu, mohutně elektrifikuje celý svět včetně Ameriky a kdo se nepodřídí, za pár let by asi neměl kde prodávat.
tuti
-------
já rád - ty rád - allrad
covex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od covex »

V roce 2019 uvedlo Suzuki novou verzi Jimny, jakozto podobne sympaticky male auto jako Libero, se muze radit mezi neco jako budouci nahrady... Jenze z toho auta se stalo za 2 roky zcela nedostatkove zbozi. Uz ted si clovek na strankach Suzuki precte:

"
Vážení zákazníci,

dlouho očekávaný model Jimny v užitkové verzi N1 je dostupný ve velmi omezeném počtu. Alokace pro český trh na letošní rok již byly vyčerpány. Je nám líto, ale vzhledem k velkému zájmu zákazníků, výrazně převyšujícímu dostupné množství vozidel, nejsme schopni všechny zájemce o vůz uspokojit. Nemá tak smysl jednotlivé prodejce Suzuki kontaktovat za účelem nákupu vozu.

Děkujeme za pochopení
Suzuki ČR
"

A co se nestalo s cenou? V roce 2019 se ve slusne vybave dalo auto koupit do 500tisic, dnes tam zacina zakladni cena a spekulanti ho prodavaji z dovozu mimo CR za vice nez 1mil....
---
spm
Přispěvatel
Přispěvatel

Příspěvek od spm »

On se tenhle paradox děje i u podstatně méně zajímavějších aut, než třebe Jimny... A bude asi ještě hůř; fakt, že se aktuálně nevyrábějí ani ty obyčejné konzumní pekáče, protože chybí komponenty, aby to šlo složit, znamená, že rostou i ceny těch ojetin... No nic, asi bych se měl snažit, aby mi z těch 4 motorových zázraků doma fungoval alespoň jeden :lol:
Albedo
Inventář fóra
Inventář fóra
Typ Libera: E12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Albedo »

Tak jsem dnes narazil na tento článek, výslovně tam zmiňují Libero :D
Ale teda, je to elekteomobil, tak za mě zatím určitě nee... a když už, tak na rovinu, líbil se mi víc koncept eBussy, který měl mít (má, už je to snad i v prodeji, teď nevím) motor v každém kole, čímž se dá lehce simulovat uzávěrka diferenciálu, mezinápravová,... U tohoto Advance mají být motory 2, takže asi motor na nápravu, takže přibudou poloosy, diferáky,... no těžko říct, co je koncepčně a prakticky výhodnější....

https://m.autorevue.cz/moderni-subaru-l ... evou-zadni
Barča - Subaru Libero E12 superdeluxe 1.2i 4WD - 1996
covex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od covex »

eBussy, dnes X-BUS se stale jeste nevyrabi. Koncepce je zajimava, zvlaste s suplikovymi bateriemy, vymene nastavby atd., ale ma velka ALE. 1. zrusili prave motory v kolech a presly na dva motory+poloosy+diferak (udajne nenasli dodavatele motoru do kol... on to bohuzel neni mainstream), 2. jedna se o kategorii "ctyrkolka" nikoli auto, proto puvodne byla max. rychlost pouze 80km/h a pouze 3 osoby, rychlostni limit zvysili na 100km/h, ale i kdyz to prilis nerikaji limit na 3os stale zustava... no a evidetne podobne je i toto Adventure 1 a za 3.5mil trimistne auto je no-go. Krom toho mi to zatim prijde jen jako napad, jehoz maketu mozna budou nekde v rijnu prezentovat. O tom jak trnita cesta je od napadu k relizaci muze vyprave Sion nebo Canoo, ktere jsou podukci vyrazne blize, ale stale nad nimi vysi Damokluv mec.
---
spm
Přispěvatel
Přispěvatel

Příspěvek od spm »

Já jsem v tomhle rasista a motorů v kolech bych se celkem bál... Nějak jim úplně nevěřim to, že se jim to povede vychytat na tolik, aby se to doopravdy chovalo jako diferenciál a nevyletělo to ze zatáčky rovně ven, až to na vnitřním kole zapomene ubrat...

Jinak by mě zajímalo, co je ten důvod (respektive co ošulili :-) ), že to homologují jako čtyřkolku a ne jako auto.

U Advance mě nejvíc zaráží jinak dojezd. Něco s dojezdem 160km neni dobrý ani na rozvážení jídla po městě, natož na camper (a za 3,5 milionu...)
Odpovědět