Připomínám nabídku dílů z novějšího Libera. Aktuálně je z auta už vyndaný motor - protože outdoorová zimní demontáž motoru není nic lákavého, nechal jsem to udělat v servisu. Bohužel to přineslo vedlejší ztráty, protože "odborníci" uřezali všechno - tedy doslovně všechno co do motoru a převodovky vede, jen kardan zůstal ušetřen, protože vyndavali i přední diferák a kardan tudíž už dřív vytáhli. Částečně si za to můžu sám, protože (v zájmu příznivé ceny demontáže) jsem svolil uřezat to co nepůjde rozebrat ... to mě nenapadlo, že pro automechanika může být problém rozpojit konektory na kabelech, stáhnout hadice, odpojit lanovody řazení nebo vyšroubovat náhon tachometru. Neodpustím si udělat reklamu - byl to servis Autoslužby Brož Smržovka.
Ale zpět k podstatě sdělení - zbytek auta budeme rozebírat pravděpodobně někdy v dubnu a protože nehodlám moc dílů skladovat, pište si už teď, kdo bude mít o něco zájem. Kastle byla dost shnilá, ale kupodivu např. šoupačky vypadají poměrně slušně (levé jsou celé OK, pravé mají v ploše rezatý flek od odřeniny, ale spodek je dobrý), z mechanických věcí, elektriky atd. se ještě pár věcí vytěží.
Hlásim sa o klipsny na upevnenie vodičovej sedačky a tesniace gumy orámovania zadných okienok, sklá nie sú povinné, - hlavne ak už z vraku sú odmontované ai dvere, to potom už nejaké to okienko nevadí, aj tak tam fučí a prší...
najprv E10, ročník 1984 na 12"diskoch, DeLuxe, slúžil od 1993, 350 000 km....
od 2008 prezbrojený na novší 94-E12 1.2i 4WD, červený "hintovček",
v r.2013 inovovaný na novší 96-E12 superdeluxe 1.2i 4WD, zelenometalizovaná mentolka
Já už tam do srazu nepojedu, ale nějaké drobnosti by snad Dědek vymontovat a přivézt mohl. Kastle je zatím kompletní a do auta neprší, ale okýnka se dají zalepit i igelitem.
Celý zbytek je u nás na zahradě na Horním Tanvaldě. Když nebude ve čtvrtek pršet může nějaké drobnosti demontovat a v sobotu přivést do Dolního Újezdu. Nevěřím, že by letos ještě nenapadlo půl metru sněhu a myslím, že demontovat dveře , aby do zbytku napadlo a vše rezavělo není dobrý nápad. Škoda ufiknutých poloos .Brzdy jsou demontovány a tak pohyb pouze na tyči. Pro představu posílám nejaké fotky. Dědek
Tak tu máme jaro a potřebuji,aby se "dárce" rozdal. Mě to ani nepřijde ,ale manželka se furt ptá,kdy to zmizí. Že jsem říkal: na jaře, a že už roste tráva. Dědek
Však taky mám v plánu na něj tento týden v sobotu vlítnout.
Mezitím by ještě mělo zmizet čelní sklo, skla ze dveří na levé straně a něco z kabeláže, takže použitelných věcí opravdu ubývá. Ale určitě jsou pořád zajímavé např. dveře, nárazníky, světla, řídící jednotka ... a určitě během rozebírání narazíme ještě na pár věcí, které nebudou způsobilé do šrotu.
Celý předek je flexou uřízlý a na něm motorek stěračů s táhly a nádobka ostřikovače s motorkem. Přijet můžeš kdykoli , máti je skoro pořád doma. Ve čtvrtek a v neděli odpoledne jsem tam i já. Včera tam byl jeden starší pán z Horky u Starý Paky a zmíněné (Tutim) demontoval a odvezl. Dědek
Jen upozornuji ve sbernach nemaji radi cokoli v cem zbydou naplne - tlumice, homokinetaky, diferak.. faktem je ze teda nevim jak je planovana finalni "eko" likvidace...
Subaru Libero E12 superdeluxe 1.2i 4WD rv96
---
Každá oprava na Liberu se mění v opravu generální
Docela to šlo, pán co si odvážel sklo atd. nebožáka už v týdnu z velké části odstrojil a začal i s porcováním a v sobotu přijel zase. Prý už asi tři Libera likvidoval, měl velkou flexu a šlo mu to od ruky, my ostatní jsme se v podstatě snažili jen moc nepřekážet
Nejhorší na tom je rozhodování co nechat, co prodat a co zlikvidovat. Samozřejmě podle zákona schválnosti na uložené díly nikdy nesáhnu, ale za půl roku budu shánět to, čeho se teď zbavím. Naštěstí jsme tam byli tři, takže jsme si to tak nějak podělili a hodně rozhodování nám taky ulehčili ti šikulové ze servisu, když uřezali poloosy, lanka řazení, spojky, plynu, rychloměru, kabely ...
V neděli přijeli ještě sněhuláci. Potřebují nádobku ostřikovače a tak jsem jim ji v týdnu ještě z polovraku demontoval, aby neskončila ve šrotu.
Byla dost špinavá a nelákavá. Já osobně jednou opravoval motorek , ale nádobka pokud plná obyč.vody přežije velký mráz a nepukne, je nesmrtelná.
Touto cestou se ještě ptám. Ten zbytek má někdo nachystán k odvozu ( asi jo,aspoň skla)? Dědek