tak a je to tu! Žena ohlásila, že to nejako dymí, ja že na ako, ona že na bielo. Tak som šiel za ňou a keď som tam došiel, z výfuku som cítil nemrznúcu zmes. Tesnenie pod hlavou?

Poprosil som Lubomíra cez sz o rady a pustil som sa do toho pomedzi svoju robotu. Lubomír mi poslal taký návod, že by som to urobil aj poslepiačky. Super! Díky Lubo!
Liberko je teraz klinicky mŕtve.

Zhodil som nárazník, ťažné, zložil som kryty výfuku. Trochu bol problém s krytom výfukových parohov, lebo dva zo šiestich šroubov boli zožraté. Musel som ich obsekať a dám tú prírubu potom navariť. Tak som sa dostal k matkám a štiftom výfukových parohov. Štyri matky išli bez problémov, zvyšné dve šli aj so štiftami. Odšrouboval som výfuk zo silentblokov odpojil som konektor tej akože lambda sondy a výfuk bol vonku. Parohy sania šli bez problémov. Akurát som odpojil pár hadičiek, ktoré som si označil.

- sacie parohy.JPG (71.51 KiB) Zobrazeno 32488 x
Na fotke je vidieť možnú príčinu vynechávania tretieho válca pri voľnobehu. Tadiaľ asi bralo falošné lufty.

- tadiaľto asi podfukovalo.JPG (74.02 KiB) Zobrazeno 32488 x

- príruba parohov.JPG (68.21 KiB) Zobrazeno 32488 x
Potom som označil polohu remenice kliňáku, odmontoval ju. Išla prekvapivo ľahko. Ďalej šla dolu vonkajšia časť krytu rozvoďáku, potom napínacia kladka a vnútorná časť krytu. Označil som polohu remenice rozvoďáku a šup dolu s ňou. To isté som spravil aj s rozdeľovačom. No a nakoniec hlava. Najprv dekel ventilov a potom osem šroubov hlavy. Tie vnútorné štyri šrouby som golou dokázal len povoliť. Vyšroubovať som ich musel prstami, čo bola trochu piplačka.
Subaru Libero ´91, E12, strieborno-biele. Malé problémy sa vyriešia samé, veľké treba rozdeliť na veľa malých.