upadla mi "tyč" na 4wd
- pucmeloun
- Občasný přispěvatel
- Kontaktovat uživatele:
upadla mi "tyč" na 4wd
tak se mi zase zadařilo - jedu takle vesele po Liberci a nejednou bum a na křižovatce vidím v zrcátku jak se ode mě kutálí pryč taková ta tyč co spojuje zadek s přední nápravou, takže už jezdím jen za zadek
Koukal jsem jak je to možný a normálně se to ukroutilo s předního chytu a pak to vyletělo z toho tísicihranu v zadu. jenom teď nevím jak to přidělat - šrouby tam nikdy nebyly a nejlíp mi přijde svaření. Nedělal jste to někdy někdo?

- dědek
- "Pečené kolínko fóra" :-)
- Typ Libera: E12
Re: upadla mi "tyč" na 4wd
No- svařit se ti to asi nepodaří. To co ti "upadlo" je kardanova hřídel, která musí být docela pečlivě vyvážena .Jinak dělá pěknou "rotyku" (kmitá , rámusí a klepe celým autem). V Hostivicích , ale i jinde by to mělo být k mání.Teď už ale nevím, zda-li pasuje ze staršího na nové a naopak.Dědek
VW CaddY 1,9 tdI 2008
škoda yeti 1.2 2010
škoda yeti 1.2 2010
Pucmeloune, máš štěstí, že Ti to neutrhlo převodovku i s motorem.
Martin.

Martin.
- Martinekk
- Kontaktovat uživatele:
Tak tak...
Snáď len upozorním, že po vytiahnutí tisíchranu do prevodovky môže napadať bordel a z nej vytekať olej. Takže buď dobre zašpuntovať, alebo nejazdiť
Neviem dke sa to urvalo vpredu, skontrolovať. Diferák aj s kardanom sa zohnať dá, nekazí sa to...
Snáď len upozorním, že po vytiahnutí tisíchranu do prevodovky môže napadať bordel a z nej vytekať olej. Takže buď dobre zašpuntovať, alebo nejazdiť

Libero E12 1989/1990, 4WD. Striebornobiela krhlička.
Plyňák Forester GX, EJ20, zelený diablik 1999.
Plyňák Forester GX, EJ20, zelený diablik 1999.
- Lubomír
jeden kompletný predný diferák aj s dobrým kardanom zdarne opatrujem v mojej zásobe dielov, ktoré sa raz niekomu hodia - prídi si to vziať, nepotrebujem to a ty si s tým pomôžeš. ohlás sa cez SZ ak máš záujem.
Liberu zdar!
Liberu zdar!
najprv E10, ročník 1984 na 12"diskoch, DeLuxe, slúžil od 1993, 350 000 km....
od 2008 prezbrojený na novší 94-E12 1.2i 4WD, červený "hintovček",
v r.2013 inovovaný na novší 96-E12 superdeluxe 1.2i 4WD, zelenometalizovaná mentolka
od 2008 prezbrojený na novší 94-E12 1.2i 4WD, červený "hintovček",
v r.2013 inovovaný na novší 96-E12 superdeluxe 1.2i 4WD, zelenometalizovaná mentolka