Je to rozděleno do kategorií podle počtu příspěvkůašíc píše:nazdar, kdo mně řekne, dokdy budu náhodný kolemjdoucí. Dyť už mám ošmatlané kramfleky........
Všeobecné dotazy aneb virtuální hospoda
-
- "Pečené kolínko fóra" :-)
- Typ Libera: už bez Libera
- Kontaktovat uživatele:
Re: Všeobecné dotazy aneb virtuální hospoda
- ašíc
- Občasný přispěvatel
- Typ Libera: mladší
Zdarec kucí. Existuje nějaký originální náporový usměrňovač vzduchu nad horní hranu zadních dveří, který by omezoval víření prachu za pelášejícím mladým Libérkem? A díky za veškeré odpovědi, pomáháte mi, asi víc než si myslíte. 

- dědek
- Typ Libera: E12
Jo existuje. Na setkání loni na podzim jsme jej obdivovali na německém Liberu. Ale je to dost drahá záležitost pro našince.Vypadá to sice k světu, ale jet pro to do Německa za dost Euro a na STK "vysvětlovat, že jsem to takhle koupil? Asi je k tomu i nějaký "glejt", ale když neumíš pořádně německy je to těžký. Dědek
VW CaddY 1,9 tdI 2008
škoda yeti 1.2 2010
škoda yeti 1.2 2010
-
- Kontaktovat uživatele:
Jak píše dědek existuje. Tady na fóru ho má třeba Mirek a vyfocen je i v jeho galeriiašíc píše:Zdarec kucí. Existuje nějaký originální náporový usměrňovač vzduchu nad horní hranu zadních dveří, který by omezoval víření prachu za pelášejícím mladým Libérkem? A díky za veškeré odpovědi, pomáháte mi, asi víc než si myslíte.
Jak moc pomáhá v provozu tak to už musí napsat sám

- kce
- Inventář fóra
- Kontaktovat uživatele:
http://aukro.cz/item373349280_disky_sub ... o_13_.html
tak se priznejte, kdo mi je vyfouk?;)
tak se priznejte, kdo mi je vyfouk?;)
- ulus
- Člen korespondent
kce: byl jsem to já, potřebuju disky na zimu a na liťáky momentálně nemám. Myslel jsem, že budu soustružit favoriťácké kola, ale když jsem to na aukru viděl, nemohl jsem odolat. K autu byly široké zimní gumy 175, tak to chci vyzkoušet ještě před zimou a s mým přístupem a volným časem je už teď pozdě 

Pojedeme zkratkou, je to sice delší, ale zato horší cesta.
- kce
- Inventář fóra
- Kontaktovat uživatele:
i ty jeden..!:) ne, jako fpoho, samozrejme, moje blbost ze sem si nahodil malo.. 
ale este k tomu byli z karlovejch varu, sem si rikal- zadny postovny,.. celou dobu tam nikdo neprihodil, ty budou moje za korunku
njn, holt pojedu prezout disky co mam..

ale este k tomu byli z karlovejch varu, sem si rikal- zadny postovny,.. celou dobu tam nikdo neprihodil, ty budou moje za korunku

- Tuti
- Kontaktovat uživatele:
Chystám se pořídit do auta navigaci a když jsem zjistil, co je na trhu typů, mám z toho hlavu jak pátrací balón
Asi před rokem jsem tak tlachal s jedním prodejcem, který jednoznačně zavrhoval všechno kromě mia a TomTomu. Ale od té doby se objevila spousta i úplně nových značek a tahle poučka už platit nemusí. Není mezi námi odborník, který by aspoň rámcově dokázal porovnat kvalitu mapových podkladů, navigačních softwarů a případně dát dobrý tip
Myslím, že teď před létem nejsem sám, koho to bude zajímat.

Asi před rokem jsem tak tlachal s jedním prodejcem, který jednoznačně zavrhoval všechno kromě mia a TomTomu. Ale od té doby se objevila spousta i úplně nových značek a tahle poučka už platit nemusí. Není mezi námi odborník, který by aspoň rámcově dokázal porovnat kvalitu mapových podkladů, navigačních softwarů a případně dát dobrý tip

Myslím, že teď před létem nejsem sám, koho to bude zajímat.
tuti
-------
já rád - ty rád - allrad
-------
já rád - ty rád - allrad
-
- Kontaktovat uživatele:
K tomu můžu říct jen to že používám PDA Tungsten T3 a v něm mám TomTom (verze tuším 5.5) a je to v pohodě - ještě sem nezabloudil.
PDA navíc používám na X jinejch věcí a navigaci tak 5x do roka
.
Tolik moje zkušenost s navigací...
PDA navíc používám na X jinejch věcí a navigaci tak 5x do roka

Tolik moje zkušenost s navigací...
- kce
- Inventář fóra
- Kontaktovat uživatele:
ja mam model "marcelka"
jedna se o hezkou a roztomilou mladou slecnu, ktera za pomoci mapy vydava instrukce ohledne smeru jizdy svym sexy hlasem 

- Tuti
- Kontaktovat uživatele:

To PDA je zajímavá alternativa, cena se sice pohybuje zhruba v dvojnásobné relaci než u navigací, ale zase využití může být široké. Když má kvalitní navigační software, tak by snad mělo mít obdobné funkce jako navigace

tuti
-------
já rád - ty rád - allrad
-------
já rád - ty rád - allrad
- ulus
- Člen korespondent
Pro Tuti: všechno se dá stáhnout 

- Karel
S tímto mohu jen souhlasit. Používám občas model"Míla" a tytéž výsledky.Tuti píše:..navigační software ve víceúčelovém přístroji "Laďka" se v ukázal být prakticky nepoužitelný
Největší problém ale vidím v absenci tlačítka " ON - OF ".
K.

Nikdo není dokonalej.
- covex
- Typ Libera: novejsi
- Kontaktovat uživatele:
Nevim Tuti jak casto cestujes do neznamych koncin, ale ja jsem prisel na to, ze tak malo, ze se mi navigace nevyplati. Bud mam prirucni navigaci na sedacce spolujezdce a musim rici, ze si nemohu stezovat, kdyz jsem sam, strcim GPS modul do sveho obstarozniho PDA a podle jednoduche mapy dobloudim. Cistou navigaci bych nekupoval - to ma podle me smysl tak pro obchodni cestujici nebo remeslniky, kteri jezdi za praci kazdy den nekam jinam. V aute to stejne nemuzes nechavat, jinak ti nekdo vymlati okno a na pesi vylety takovou navigaci nepouzijes, protoze je velka a na vylety jsou potreba jine mapove podklady.
Subaru Libero E12 superdeluxe 1.2i 4WD rv96
---
Každá oprava na Liberu se mění v opravu generální
---
Každá oprava na Liberu se mění v opravu generální
- ulus
- Člen korespondent
Osobně doporučuju také PDA, ať už se zabudovaným GPS nebo s BT modulem (když to bude o hodně levnější). Každá mapa se hodí na něco jiného a do PDA si nacpeš všechno, co potřebuješ, od autoatlasu po geocaching, když se bavíme o mapách. Stáhnout lze vše, jde jen o to, kde hledat a jestli ti nevadí ilegální soft. Na druhou stranu, pokud PDA nevyužiješ na nic jiného a opravdu chceš jen navigaci na silnice, tak ber TomToma.
Navigace Bára, pokud má dobré mapové podklady je vynikající, jen by potřebavala rychlejší procesor, většinou mi hlásí "zatočit" až v křižovatce. Během několika málo dní budeme společně upgradovat přidavným modulem Františka. Jeho funkci jsem zatím nepochopil, ale dle návodu se mi zdá, ža v autě je jen proto, abych neslyšel nic jiného a Bára se nemusela věnovat navigaci, ale právě modulu Františka.
Navigace Bára, pokud má dobré mapové podklady je vynikající, jen by potřebavala rychlejší procesor, většinou mi hlásí "zatočit" až v křižovatce. Během několika málo dní budeme společně upgradovat přidavným modulem Františka. Jeho funkci jsem zatím nepochopil, ale dle návodu se mi zdá, ža v autě je jen proto, abych neslyšel nic jiného a Bára se nemusela věnovat navigaci, ale právě modulu Františka.
-
- Kontaktovat uživatele:
Já si koupil PDA přes Odklepnuto za cenu 1250kč i s 2GB SDkartou (za tuhle cenu sem v roce 2004 kupoval samotnou 128MB SDkartuTuti píše:...To PDA je zajímavá alternativa, cena se sice pohybuje zhruba v dvojnásobné relaci než u navigac...

Jen chci říct že "ceny padají" a bazarový elektroniky se nebojím.
Spoustu softu i s mapama sem dostal od jenoho nejmenovaného Liberisty co navigaci používá na Treu 650 - ještě jednou mu díky

A jestli se nakonec rozhodneš pro PDA, tak bych doporučil dřív než samotný zařízení vybrat systém na kterým poběží, kterej ti bude vyhovovat a hlavně jakej další softvér a za kolik je do něj k sehnání.
Momentálně nejpoužívanější: Windows Mobile, Palm OS a Symbian OS...
- Tuti
- Kontaktovat uživatele:
PDAčko by pro mě bylo zajímavější tím, že by (snad) fungovalo i jako "outdoorová" navigace, což je u klasické navigace do auta asi vyloučeno. Když jsme u toho, ve výprodeji se dá koupit PDA TYPHOON Myguide 7000XL - ve své době snad celkem solidní přístroj, běhá na Windovs (Mobile 2003SE), je v tom i pár map, ale všechno je to asi tak z roku 2004. Navíc jsem se někde dočetl, že navigační soft se k nim někdy dával jen jako tříměsíční zkušební licence, takže se bojím, aby to pak vůbec k něčemu bylo. Myslíte, že by se dal software a aktuální mapy pro něj nějak snadno - ehm - pořídit
A ještě -
nejsem žádný počítačový odborník a mám představu, že jednoúčelová navigace by asi měla "blbovzdornější" menu .. rozhodně bych nerad nějak šťoural do systému.

A ještě -

tuti
-------
já rád - ty rád - allrad
-------
já rád - ty rád - allrad
- ulus
- Člen korespondent
Tuti, řekl bych, že jde hlavně o to, co od navigace čekáš.
Pro klasickou navigačku platí, že je jednoduchá na ovládání a stačí na ní ťukat prstem. Mapy necháš většinou předinstalované, nepředpokládám, že si budeš kupovat další a hacknout jí už není pro každého. Tzn. pozor na výběr map. Já bych ti doporučil TomToma, jezdil jsem s ním a neměl jsem problém ani v Čechách ani na Slovensku (mimo průsmyky, kde nenašel satelity). Pokud chceš i něco "na ven" tak Garmina, kde ještě nedávno šla stáhnout a nainstalovat TOPO mapa (klasická turistická). Garmin ale není tak silný v kramflecích na silnici a mně osobně chybí zadání většího množství průjezdních bodů (když prostě chceš jet jinou známou cestou než ti navigace vypočítá).
Pokud si umíš nainstalovat soft do počítače a cracknout ho, tak bych šel do PDA se zabudovaným GPS. Ovládání není tak jednoduché, budeš si muset vytahovat stylus, ale můžeš si nainstalovat různé mapy a hlavně další soft. Když pojedeš do ciziny, nebudeš přikupovat mapu, ale "někde" jí seženeš a dohraješ. Nevýhoda, rozhodně menší výdrž baterií.
A na konec... Outdoorovou navigaci ručku ti nic nenahradí, ani PDA ani auto navigace s jinou mapou. Mají menší spotřebu, jsou odolné (většinou:-) a hlavně, strčíš je do kapsy.
Takže... Outdoor... outdoor ručka
Silnice... klasická navigace
Silnice a občasné výlety... Garmin nebo PDA
PDA jen v případě, že máš nějakou základní znalost instalace sotwaru nebo chuť učit se něco nového. A taky, pokud chceš kapesní počítač pro použití i na něco jiného než navigaci.
Pro klasickou navigačku platí, že je jednoduchá na ovládání a stačí na ní ťukat prstem. Mapy necháš většinou předinstalované, nepředpokládám, že si budeš kupovat další a hacknout jí už není pro každého. Tzn. pozor na výběr map. Já bych ti doporučil TomToma, jezdil jsem s ním a neměl jsem problém ani v Čechách ani na Slovensku (mimo průsmyky, kde nenašel satelity). Pokud chceš i něco "na ven" tak Garmina, kde ještě nedávno šla stáhnout a nainstalovat TOPO mapa (klasická turistická). Garmin ale není tak silný v kramflecích na silnici a mně osobně chybí zadání většího množství průjezdních bodů (když prostě chceš jet jinou známou cestou než ti navigace vypočítá).
Pokud si umíš nainstalovat soft do počítače a cracknout ho, tak bych šel do PDA se zabudovaným GPS. Ovládání není tak jednoduché, budeš si muset vytahovat stylus, ale můžeš si nainstalovat různé mapy a hlavně další soft. Když pojedeš do ciziny, nebudeš přikupovat mapu, ale "někde" jí seženeš a dohraješ. Nevýhoda, rozhodně menší výdrž baterií.
A na konec... Outdoorovou navigaci ručku ti nic nenahradí, ani PDA ani auto navigace s jinou mapou. Mají menší spotřebu, jsou odolné (většinou:-) a hlavně, strčíš je do kapsy.
Takže... Outdoor... outdoor ručka
Silnice... klasická navigace
Silnice a občasné výlety... Garmin nebo PDA
PDA jen v případě, že máš nějakou základní znalost instalace sotwaru nebo chuť učit se něco nového. A taky, pokud chceš kapesní počítač pro použití i na něco jiného než navigaci.
- dědek
- Typ Libera: E12
Tak tenhle spor asi nebude nikdy ukončen. Své příznivce má ruční GPS ( mapová!) Ta lze použít i na kole. V autě, a zvlášť při hledání nějaké adresy , je asi opravdu nejlepší TOM TOM . Ale je samozřejmě daleko více SW i mnohem lacinějších ( nepočítám-li stažení někde z webu). Sám jsem si koupil PDA (Acer n35) s GPS modulem a SW, který jsem nikdy nepoužil, neboť jsem si k tomu koupil hned TOM TOM . PDA se hodí i jako přehrávač MP3 , diktafon , budík nebo hračka. Jednou za deset dni chce na nabíječku a nesmím na to zapomenout.Je to ale zazálohovaný tak by se zas tak nic moc nestalo. Teď se dá ale koupit za rozumný peníze už i "trojkombinace" mobil -PDA - GPS a to bych už dneska preferoval. Dědek
VW CaddY 1,9 tdI 2008
škoda yeti 1.2 2010
škoda yeti 1.2 2010
- Tuti
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem nakonec koupil toho Typhoona, nabiju baterku a začnu se s ním seznamovat. Je v něm navigační soft Myguide z roku 2005 (čekal jsem že bude starší), ale možná nebude na škodu tam doinstalovat třeba ještě všeobecně vychvalovaný TomTom.
Telefon v tomhle přístroji není, nemá ani bluetooth, takže na komunikaci to není, ale to jsem od něj nechtěl, takže to oželím.
A příště si koupím i-Phona, který už se prý taky děla s navigací.
To Ulus:
Na přídavný modul Františka (a podobné) pozor! Tato na první pohled neškodná zábavná aplikace má ve skutečnosti charakter "Trojského koně", který dokáže prakticky zlikvidovat systémové zdroje a narušit chod většiny dosud bezproblémově fungujících programů! Velmi pochybný je již marketing tohoto produktu, kdy v samotném okamžiku pořízení je pozornost budoucího uživatele cíleně odpoutávána jiným směrem.
Telefon v tomhle přístroji není, nemá ani bluetooth, takže na komunikaci to není, ale to jsem od něj nechtěl, takže to oželím.

To Ulus:

tuti
-------
já rád - ty rád - allrad
-------
já rád - ty rád - allrad