Přední brzdy
-
- "Pečené kolínko fóra" :-)
- Typ Libera: už bez Libera
- Kontaktovat uživatele:
Včera sem se konečně dostal k výměně gum. těsnění brzd třmenů a musím to sem dát pro pobavení. Za deset let se střídala tu tahle a tu zase tamta vazelína a X servisů.
Výsledek gumové těsnění naboptnalo do XXL rozměrů, tudíž přestalo těsnit a proto začaly moje problémy s třmenama. Plovoucí se staly neplovoucí.
Tak pro porovnání
Těsnění brzdového válečku - vlevo nový
Těsnění válčků třmenů - dole nové
Výsledek gumové těsnění naboptnalo do XXL rozměrů, tudíž přestalo těsnit a proto začaly moje problémy s třmenama. Plovoucí se staly neplovoucí.
Tak pro porovnání
Těsnění brzdového válečku - vlevo nový
Těsnění válčků třmenů - dole nové
Haló, haló,
drazí Libero nadšenci! Prosím někoho o naléhavou pomoc! Jelikož se chystám s Liberem vycestovat 18.6. do zahraničí, dal jsem jen tak pro jistotu zkontrolovat brzdy. Brzdové destičky jsou relativně nové, ale na levém kotouči je několik prasklin! Chlapík ze servisu v Olomouci mi není schopen sehnat kotouče rozměru 221 mm, objednal nejdříve 212 mm, které jsou dostupné, ale na mé Libero nepoužitelné. Prý by je objednal leda z Belgie s dodací lhůtou 3 týdny!
Předal jsem mu kontakt na Romana Valentu - 800 555 103, o kterém tady byla řeč, ale číslo už neexistuje!!!
Máte někdo jiné číslo na tohoto prodejce, eventuálně jiný návrh, kde ty kotouče sehnat?
Díky moc za radu,
Lumír
drazí Libero nadšenci! Prosím někoho o naléhavou pomoc! Jelikož se chystám s Liberem vycestovat 18.6. do zahraničí, dal jsem jen tak pro jistotu zkontrolovat brzdy. Brzdové destičky jsou relativně nové, ale na levém kotouči je několik prasklin! Chlapík ze servisu v Olomouci mi není schopen sehnat kotouče rozměru 221 mm, objednal nejdříve 212 mm, které jsou dostupné, ale na mé Libero nepoužitelné. Prý by je objednal leda z Belgie s dodací lhůtou 3 týdny!
Předal jsem mu kontakt na Romana Valentu - 800 555 103, o kterém tady byla řeč, ale číslo už neexistuje!!!
Máte někdo jiné číslo na tohoto prodejce, eventuálně jiný návrh, kde ty kotouče sehnat?
Díky moc za radu,
Lumír
- Karel
Neporadím.Ke starším se nebudu vyjadřovat na brzdách nic neukecáš
Skus se obrátit na "kováře" vochomurka.m@betahase.cz
nebo 475 201 232 a klidně uveď , ze Tě doporučuji, nebudeš jediný
já tam sehnal zatím všechno
K.
Skus se obrátit na "kováře" vochomurka.m@betahase.cz
nebo 475 201 232 a klidně uveď , ze Tě doporučuji, nebudeš jediný
já tam sehnal zatím všechno
K.
Nikdo není dokonalej.
Tak s brzdovými kotouči to dopadlo následovně:
Pan Vochomůrka z BETAHASE mi sdělil, že kotouče by byly na objednání asi za týden. Zároveň mi ale řekl, že mají běžný oficiální objednávací systém dílů Subaru, jaký mají všichni dealeři Subaru v republice, ať se teda obrátím na Olomouc (Trendcar, http://www.subaru-olomouc.cz).
Tam jsem se vypravil v pondělí a asi po hodině hledání v katalogu, měření průmeru kotoučů a ověřování u Subaru v Praze, jsme je objednali. (Dealeři mají totiž jen katalog v čísly dílů, ale bez uvedení rozměrů a já jsem nechtěl znovu objednat průměr 212 mm.)
Podle vyjádření Subaru Praha, byl průměr 212 mm na starém typu Libera, na všech nových je 221 mm.
Objednací číslo kotoučů je 26311TA002 cena 2650,- Kč/kus s DPH. Měnil jsem oba.
Taktéž mi téměř odešla levá vnější manžeta - 555,- Kč s DPH.
A k tomu 2,9 h práce.
Bohužel jsem to musel takto řešit, neboť čas mě tlačí. Vyrážím tuto neděli večer na více než měsíc do Skandiávie! Doufám, že Libero bude sloužit tak, jak má. A doveze mě v pořádku i zpět
Hezké léto všem,
Lumír
Pan Vochomůrka z BETAHASE mi sdělil, že kotouče by byly na objednání asi za týden. Zároveň mi ale řekl, že mají běžný oficiální objednávací systém dílů Subaru, jaký mají všichni dealeři Subaru v republice, ať se teda obrátím na Olomouc (Trendcar, http://www.subaru-olomouc.cz).
Tam jsem se vypravil v pondělí a asi po hodině hledání v katalogu, měření průmeru kotoučů a ověřování u Subaru v Praze, jsme je objednali. (Dealeři mají totiž jen katalog v čísly dílů, ale bez uvedení rozměrů a já jsem nechtěl znovu objednat průměr 212 mm.)
Podle vyjádření Subaru Praha, byl průměr 212 mm na starém typu Libera, na všech nových je 221 mm.
Objednací číslo kotoučů je 26311TA002 cena 2650,- Kč/kus s DPH. Měnil jsem oba.
Taktéž mi téměř odešla levá vnější manžeta - 555,- Kč s DPH.
A k tomu 2,9 h práce.
Bohužel jsem to musel takto řešit, neboť čas mě tlačí. Vyrážím tuto neděli večer na více než měsíc do Skandiávie! Doufám, že Libero bude sloužit tak, jak má. A doveze mě v pořádku i zpět
Hezké léto všem,
Lumír
-
- Typ Libera: už bez Libera
- Kontaktovat uživatele:
V manžetách jsou teda taky slušný rozdíly. Já ji kupoval za 246,-Lum píše:...Taktéž mi téměř odešla levá vnější manžeta - 555,- Kč s DPH...
Ať vám to frčí
- SunRiver
- Občasný přispěvatel
- Kontaktovat uživatele:
predni brzdy
ze starego forum .....
A to klocki hamulcowe ..
Czasem w sklepach bezradnie rozkładają ręce
Albo trzeba sprowadzać
A poprostu takie same sa W Nissan SUNNY
koszt ok 50pln za komplet
Pasują do:
NISSAN Cherry (82-87)
NISSAN Sunny I (82-90)
NISSAN Sunny II (85-90)
SUBARU Columbuss (85-86)
SUBARU Domingo (91-96)
SUBARU Justy I (84-90)
SUBARU Libero (83-90)
SUBARU Sumo (87-8
SUBARU Trendy (86-90)
Jeszcze zestaw montażowy klocków, cena ok 25pln
Tarcze hamulcowe wentylowane - koszt ok 80pln szt ja płaciłem 72pln w
http://moto-czesci.pl/picture.snm?pic=C37002JC
ze starego forum .....
A to klocki hamulcowe ..
Czasem w sklepach bezradnie rozkładają ręce
Albo trzeba sprowadzać
A poprostu takie same sa W Nissan SUNNY
koszt ok 50pln za komplet
Pasują do:
NISSAN Cherry (82-87)
NISSAN Sunny I (82-90)
NISSAN Sunny II (85-90)
SUBARU Columbuss (85-86)
SUBARU Domingo (91-96)
SUBARU Justy I (84-90)
SUBARU Libero (83-90)
SUBARU Sumo (87-8
SUBARU Trendy (86-90)
Jeszcze zestaw montażowy klocków, cena ok 25pln
Tarcze hamulcowe wentylowane - koszt ok 80pln szt ja płaciłem 72pln w
http://moto-czesci.pl/picture.snm?pic=C37002JC
SunRiver
-----------------------------
Subaru Libero SDX-SR - FA8 EF12iJ 1994
Polska
-----------------------------
Subaru Libero SDX-SR - FA8 EF12iJ 1994
Polska
-
- Člen korespondent
Kotouče+ vazelína
Kotouče na nové Libero sehnat je docela umění,po měsíci mi přišly. Kamarád který dováží náhr. díly říkal ,že nejsou v celé Evropě,jen origoš 1 za 2000.- a to jako nééé. Nakonec mám od SBS oba za 2000.- takže super.Vazelínu na brzdy doporučuju special na to určenou , cena 180.- ,neboť jakákoli jiná tam zatvrdne a bude vám to stále brzdit a v lepším případě pískat.Mám to vyzkoušené viz. grafitka je úplně na nic.
Aleš