SPOJKA
Tak jsem se dneska pustil do té spojky hned jak mi jí přivezl pošťák,dělal jsem na tom asi 4 hodiny. Dal jsem jen novou lamelu. Všechno jsem nafotil,tak až budu mít chvilku dodám fotky. lurk.gif Michal

přidal jsem pár fotek...

přidal jsem pár fotek...

Naposledy upravil(a) michalson dne ned led 28, 2007 4:35 pm, celkem upraveno 1 x.
- Petr+Barča
- "Pečené kolínko fóra" :-)
Přez převodovku,ale byl jsem línej sundavat poloosy a povolit přední silenblok převodovky,tak jsem jen hodinu odtahoval převodovku od motoru abych dostal ven lamelu. Pak jsem objevil vzpěru mezi motorem a převodovkou a když jsem ji povolilu u altíku tak to šlo. Kdyš jsem to dal do kupy,tak jsem byl chvíly v šoku že to mám blbě,tak jsem si hrál chvilku s lankem spojky abych ho mohl seřídit a už to makalo.
- Tuti
- Kontaktovat uživatele:
"Nestandardně" se mi chovala spojka, když odcházelo lanko (v jednom místě ho někdo asi někdy ohnul di vinglu, byl tam zub a bowden se tam rotřepil). Podle toho jak se drátky šprajcovaly šla spojka ztuha, škubala a nebo se pedál nevracel až do horní polohy, takže pak zabíral "bez vůle".
Než vyměníš celou spojku, koukni, jestli to třeba není jenom tím.
Než vyměníš celou spojku, koukni, jestli to třeba není jenom tím.
tuti
-------
já rád - ty rád - allrad
-------
já rád - ty rád - allrad
- Lubomír
olej v spojkovej skrini
Tak olej v spojkovej skrini som objavil taky tak, tiekol okolo simeringu klukovky, a naše cesty som kropil olejom asi tak dva roky, kým som sa k tomu odhodlal, opraviť to. Spodok motorového bloku a taká tá lyžina bola od oleja, tak som tam nanitoval ešte asi 2cm vysoký spodok z plechovice, asi tak velký, ako z oválnych sardiniek, do neho vložil jeden až dva kapesníky papierové. A vydržalo to pri občasnej výmene až dodnes. Pri výmene som vždy vyutieral aj tú misku, a tak sa dalo asi rok zabrániť odkvapkávaniu, ale potom sa to zhoršilo, vanička bola plná oleja a pri parkovaní v kopci som urobil "loužičku". A motor je zrelý na opravu - výmenu simeringu. A pri tej príležitosti aj spojkovej lamely.
najprv E10, ročník 1984 na 12"diskoch, DeLuxe, slúžil od 1993, 350 000 km....
od 2008 prezbrojený na novší 94-E12 1.2i 4WD, červený "hintovček",
v r.2013 inovovaný na novší 96-E12 superdeluxe 1.2i 4WD, zelenometalizovaná mentolka
od 2008 prezbrojený na novší 94-E12 1.2i 4WD, červený "hintovček",
v r.2013 inovovaný na novší 96-E12 superdeluxe 1.2i 4WD, zelenometalizovaná mentolka
- Petr+Barča
- dědek
- Typ Libera: E12
To nemájí u těhle šroubů nějaké jištění proti povolení? (plechové ohýbací sichrhajsky nebo zubatou podložku.) Tohle slyším snad poprvé, že by měl někdo nedotažený šrouby na přítlačáku. Ale možný je všechno. To vypadá, že už měl motor někdo venku a podle zachovalosti bych si byl tipnul, že seš prvý, kdo se v tom zelemýn šťourá. Dědek
VW CaddY 1,9 tdI 2008
škoda yeti 1.2 2010
škoda yeti 1.2 2010
- Karel
Spojka byla nedávno /v německu/ dělaná ale bohužel musela se vyměnit.Na životnost spojky má rozhodující vliv řidič
Znám taky jednu a ta před zatáčkou, nebo křižovatkou kdy musí řadit 2ku z 3ky, tak řadí brzy a rozdíl rychlosti auta a otáček motoru vyrovná spojkou, to znamená,že zbrzdí auto motorem přes spojku
A spojku můžeš mít orig Japan a taky nic nevydrží.A pak řekne to auto h*vno vydrží je to s*áč.
K.

K.

Nikdo není dokonalej.
- dědek
- Typ Libera: E12
Tak už je to jasný. A s tím , že když dva dělaji ono, není to vždy ono, je rovněž jasný. Mýmu synovi na autě doslova vše hoří pod rukama. Od gum po brzdy a dokonce mu i nějak daleko častěji na autě nesvítí žárovky. To, že jezdí jak ho...do , je jasný. Díra nedíra a to pak všechno dozraje podstatně dřívé. Ale proč mu přestávají tak často svítit žárovky? Nejspíš ty rány co musí vytrpět. Dědek
VW CaddY 1,9 tdI 2008
škoda yeti 1.2 2010
škoda yeti 1.2 2010
-
- Náhodný kolemjdoucí
- Kontaktovat uživatele:
výměna spojky
Tento týden jsem si přivezl své první Libero a vůbec své první auto. Na stav auta se díval můj známý, který se v autech docela vyzná (narozdíl ode mne) a řekl mi, že je třeba vyměnit spojku - a to celou, že to nemá cenu dělat po částech. Jelikož ani sám nevím co to obnáší, dokázal by mi někdo poradit co k tomu potřebuju koupit (a hlavně kde)? A taky kde si to nechat opravit za nějaké slušné peníze (jsem chudý student, takže každá kačka dobrá). Jsem ze středních čech, takže někde tady v okolí...
Zajímala by mne taky přibližná konečná cena celé té výměny spojky. Moc vám děkuju za rady!
Zajímala by mne taky přibližná konečná cena celé té výměny spojky. Moc vám děkuju za rady!