Kolik km najedu v létě na plnou nádrž?
- dědek
- "Pečené kolínko fóra" :-)
- Typ Libera: E12
Kolik km najedu v létě na plnou nádrž?
Asi dva roky jsem jezdil s Octávkou co měla počítadlo, které umělo napsat,kolik km ještě ujedu (pojedu-li tak jak doposud) než budu nasuchu. Bylo to docela dobrý- hlavně na dovolený v cizině. Vzhledem k velikosti nádrže,( taky mám obavy o přesnost palivoměru) mě docela zajímá, kolik asi Libero na nádrž dojede. Někdo tu kdysi popisoval, že tankuje po 280 km což se mi moc nezdá. To je cesta od nás do Holic a zpět. Udělal jsem pokus a natankoval plnou . Nejezdím žádný dálky, spíš tak 12 -15km na ryby a po 190km na počitadle ukazatel paliva je přibližně v půlce. Přičtu-li k tomu radu, že když je ručka úplně dole,je v nádrži ještě 9-10l benzínu, vychází mi to na dojezd minimálně 450 km. Ale nerad bych vycuc poslední zbytky z nádrže, je to prý horor celý palivový systém zaplnit a na silnici skoro vyloučený. Tak nevím. Dědek
- Tuti
- Kontaktovat uživatele:
Tvůj odhad podle mých zkušeností celkem sedí, v létě jezdím za stabilních 7,5 na sto a nádrž má psaný objem 40 l. Jet do sucha si netroufám, nejvíc jsem dotankovával asi 34 l a to už byla ručička hloboko pod nulou. U mého auta palivoměr ukazuje v horní půlce trochu nerovnoměrně, ale kolem nuly je na něj spoleh.
tuti
-------
já rád - ty rád - allrad
-------
já rád - ty rád - allrad
Já jsem jednou vydojil z nádrže úplně všechno a po klasickém škyt-prd jsem zůstal stát v křižovatce, ze které jsem odskákal na startér. Na štěstí byla benzinka hned vedle a dvoulitrová petflaška z popelnice to jistila. Měl jsem strach, jestli bude čerpadlo schopné nasát šťávu, ale motor naskočil prakticky okamžitě i když jsem předtím dal baterce tím popojetím řádně na prdel. Japonec mile překvapil, kéž by to bylo častěji.
Martin.
Martin.
- Lubomír
spotreba
tak čerstvo nameraná spotreba je pre istotu z dvoch plných nádrží - teda keď cvakne stopventil na tankovacej pištoli mi to dvakrát zobralo po 29 litrov a keďže som zabudol minule vynulovať ten malý počítač kilometrov, tak viem, že sa mi podarilo systémom poskokov (vytočiť, vyradiť, plachtiť tak na 60 a znovu, už som zohnal novú spojkovú lamelu...) najazdiť 935 km, nenechávam tú ručičku palivomera dlho blbnúť okolo nuly, už som ignoroval pumpu a pol kiláku za ňou škyt-puff-puff a vonku +35, slniečko, no radosť... Ale naskočilo to potom na druhé otočenie kľúčikom, to súhlasí aj v mojom prípade.
najprv E10, ročník 1984 na 12"diskoch, DeLuxe, slúžil od 1993, 350 000 km....
od 2008 prezbrojený na novší 94-E12 1.2i 4WD, červený "hintovček",
v r.2013 inovovaný na novší 96-E12 superdeluxe 1.2i 4WD, zelenometalizovaná mentolka
od 2008 prezbrojený na novší 94-E12 1.2i 4WD, červený "hintovček",
v r.2013 inovovaný na novší 96-E12 superdeluxe 1.2i 4WD, zelenometalizovaná mentolka
- Petr+Barča
- dědek
- Typ Libera: E12
Tak jsem měl možnost porovnat spotřebu za "normální" popojíždění do 5km po městě a z kopce do kopce oproti spotřebě na delší cesty. (Od nás za Chlumec n.C. a po té od nás do Stráže p.R) Když delší tak tím myslím aspoň 100km. Tohle bylo asi 380km dohromady a spotřeba- světe div se -
asi 6,7 l/100km. To je dost dobrý oproti i v létě 10l/100km pro "normálku".
asi 6,7 l/100km. To je dost dobrý oproti i v létě 10l/100km pro "normálku".
- Martinekk
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kolik km najedu v létě na plnou nádrž?
Tak, spotreba môjho Liberka je 7,3l/100km. Žiadna diaľnica, po dedinkách a starých cestách, krížom cez pár miest. Trasa Trenčín-Galanta dvakrát tam a späť. Je to cca 420km. Takže pohoda.
Spotreba je fajn na to, že mám zlé ložisko na zadnej náprave, starý vzduchový filter, zimné pneu aj v lete...
Takže zatiaľ som spokojný.
Spotreba je fajn na to, že mám zlé ložisko na zadnej náprave, starý vzduchový filter, zimné pneu aj v lete...
Takže zatiaľ som spokojný.
Libero E12 1989/1990, 4WD. Striebornobiela krhlička.
Plyňák Forester GX, EJ20, zelený diablik 1999.
Plyňák Forester GX, EJ20, zelený diablik 1999.