Nestartuje, nasvítí žádná kontrolka
-
- Náhodný kolemjdoucí
- Typ Libera: 1999
Nestartuje, nasvítí žádná kontrolka
Zdravím, Jsem měsíc majitel: Subaru Libero r. 89, E12. Večer jízda bez problémů, za mlhy a deště, byla zaplá zadní mlhovka a ráno už nešlo nastartovat, ani žádná kontrolka se nerozsvítí. Zkoušel jsem vyměnit a nabít baterku, pojistky ok, i zadní pojistka 60A ok, 2krát 25A pojistka přemostěna. Napětí na svorkovnici u spolujezdce je, ale napětí na svorkovnici pod zapalováním je nula. Nevím zda se spínací skříní má nějakou souvislost relé, které je uprostřed pod palubkou anebo 2 relátka u spolujezdce. Ukostření vypadá ok.
Díky předem za vaše podněty a rady.
Díky předem za vaše podněty a rady.
- Pajas
- Inventář fóra
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nestartuje, nasvítí žádná kontrolka
Ahoj možná by bylo nejlepší napsat z kama si. Bydliště doma neřekne vůbec nic... Třeba by nekdo od nás osobně pomohl, když bude vědět, kde býváš...Ináč bych vyzkúšal esik jedú čtyři blinkry a vzal bych taky měřák a měřil... Zhodit palubku taky moc dlúho netrvá, néni tam moc šrúbú...
Subaru Libero E12- červená metla. Rok výroby 1992. 5B* 0229. Další bílé E12-bílá,výroba 1987. 5B* 7981 zatím v depu, postupně se spravuje 

- Karel
- "Pečené kolínko fóra" :-)
Naprosto souhlasím. On se stydí??????????Pajas píše:Ahoj možná by bylo nejlepší napsat z kama si. Bydliště doma neřekne vůbec nic...
Řešilo se to tu mnohokrát

Ani na podobné dotazy nebudu reagovat. Buď se představí a přidá fotku /aspoň auta/
a zapadne mezi nás postupně, jako všici ostatní.
K.

Nikdo není dokonalej.
-
- Náhodný kolemjdoucí
Díky za odpověď, bydliště Luhačovice, jinak s fotem vozítka se ještě polepším.
Co se týče závady, nejdou ani blinkry, po otočení klíčku nesvítí ani kontrolky ani čerpadlo, prostě nic, úplně mrtvo...
Co se týče závady, nejdou ani blinkry, po otočení klíčku nesvítí ani kontrolky ani čerpadlo, prostě nic, úplně mrtvo...
- Karel
Pokusím se napovědět.Pajas píše:a vzal bych taky měřák a měřil...
Pod slovíčkem "měřák" si většina z nás vybaví malý, ale spolehlivý
digitálek z nějakého obchoďáku v cenová relaci 100-200Kč. Na hledání
těchto problémů v autě je vhodnější obyčejná zkoušečka. Ta objeví i třeba vyhnilý konektor,
který by "digitálek" nenašel. On je příliš citlivý. A tak třeba neodhalí zoxidovaný spoj, který zrovna marně hledáš...
K.

Nikdo není dokonalej.
- Pajas
- Inventář fóra
- Kontaktovat uživatele:
Vyfoť mně jak vypadajú ty relátka... Doma bych měl mět na 100% náhradní. Jinak kolem Brna, okresu Hodonín se nepohybuješ??? Na Zálesí je to trochu z ruky...
Subaru Libero E12- červená metla. Rok výroby 1992. 5B* 0229. Další bílé E12-bílá,výroba 1987. 5B* 7981 zatím v depu, postupně se spravuje 

-
- Náhodný kolemjdoucí
Ahoj, ty relatka maji na sobe: 056700-5260, 22A,12V.. jinak nevim do jake miry souvisi se zapalovanim.. co jsem jej zkousel laicky promerovat, tak vypada ze jedna cast je sepnuta a druha rozpojena - takze snad pracuje jak ma... co jsem zkousel kabliky vedouci k relatkum, tak vypada ze tam nejaky voltik jde. Co jsem tak zkousel tak z te hlavni svorkovnice(vsechny kabely pod autem az za plech pred solujezdcem) tak tam taky je nejaky voltik, ale kdyz jsem se snazil vysledovat kablik k zapalovani, tak tam byla 0. respektive k te hlavni svorkovnici (na obrazku ta modra) jsem dohledal jen dva draty ze zapalovani a dalsi dva se mi ztratili nekde pod palubkoou.... Tak nevim jestli je tam jeste nekde schovana nejaka pojistka a nebo to jde jeste pres nejake rele.. zahledl jsem jeste jedno (asi rele - mala skrinka)pod stredovym panelem v urovni asi 10cm pod tahly ovladani topeni. Taky jsem tady nekde cetl, ze jsou jeste pojistky nad slajtrou, ty jsem ale nenasel.. predpokladam tedy ze ty jsou az v novejsim 
Jo jeste - k zapalovani mi jde bily a cerny se zlutym pruhem kablik.
Jinak do Brna jezdim v patek a pondeli.. Diky.

Jo jeste - k zapalovani mi jde bily a cerny se zlutym pruhem kablik.
Jinak do Brna jezdim v patek a pondeli.. Diky.
-
- Náhodný kolemjdoucí
Ahoj, tak po dalsim badani jsem nasel kam vedou vsechny kabliky od spinacky... jeden k pojistkam, jeden k relatkum u spolujezdce a dva do hlavni svorkovnice a pokracuji dale k motorove casti...
Z techto ctyr kabliku od spinacky je jeden bily a kdyz jej merim na hlavni svorkovnici (modra viz predchozi obrazek) - rozpojeno je vse ok - od motoru do kabiny 12 a kousek V... kdyz vsak pripojim ten bily at vede az ke spinacce, je tam okamzite pokles na cca 5V. Nevim jestli to ma nejakou spojitost s relatky u spolujezdce ci ne, popr zda je tento jev normalni...
Taky jsem podle puvodni rady zkousel pustit vsechny 4blinkry - no a bylo slyset jen velice slabe cvakani pod volantem, domnivam se ze to sklo z takove male krabicky s oznacenim SF111 12,8V 85c/m.
nevite nekdo ceho se chytit
aby to zase jelo?
Diky moc. V.
Z techto ctyr kabliku od spinacky je jeden bily a kdyz jej merim na hlavni svorkovnici (modra viz predchozi obrazek) - rozpojeno je vse ok - od motoru do kabiny 12 a kousek V... kdyz vsak pripojim ten bily at vede az ke spinacce, je tam okamzite pokles na cca 5V. Nevim jestli to ma nejakou spojitost s relatky u spolujezdce ci ne, popr zda je tento jev normalni...
Taky jsem podle puvodni rady zkousel pustit vsechny 4blinkry - no a bylo slyset jen velice slabe cvakani pod volantem, domnivam se ze to sklo z takove male krabicky s oznacenim SF111 12,8V 85c/m.
nevite nekdo ceho se chytit

Diky moc. V.
- Karel
Ahoj.vilem píše:pripojim ten bily at vede az ke spinacce, je tam okamzite pokles na cca 5V. Nevim jestli to ma nejakou spojitost s relatky u spolujezdce ci ne, popr zda je tento jev normalni...
Tento jev není normální. Na konci kabelu bude vždy 12V nebo nic!
"Pravděpodobně" máš mezi baterkou a spínací skříňkou nedokonalý spoj/přechoďák/
a tam se ta polovina napětí ztrácí. Ale může to být i na straně kostry /analogie fáze-nulák nebo PEN/
A pro pořádek- máš i na baterce stále skutečně 12V?
Pakliže ano, tak sleduj napětí zkoušečkou/žárovka 12V/21W kam až napětí jde.Jestli do pojistek,
a kam až směrem ke spínací skřínce.
K.

Co,,, fotka bude

Nikdo není dokonalej.
- dědek
- Typ Libera: E12
A současně je nutné změřit napětí na baterii. Je-li na místě, kde naměříš 5V a současně na baterii 12V , je možné, že se "spekly" někde nějaké kablíky. Taky mysli na to, že v Liberu připojuješ mínus ! Já však typuji, že buď máš zaoxydovaný kontakt na baterce (nebo oba) , špatnou baterku (stačí jeden článek) nebo to bude popsaný případ zkratu mezi kablíky. Nevařil jsi něco na autě nebo nevrtal jsi někde pro něco novou dírku ? Dědek
VW CaddY 1,9 tdI 2008
škoda yeti 1.2 2010
škoda yeti 1.2 2010
- Pajas
- Inventář fóra
- Kontaktovat uživatele:
Vileme promiň že sem ti neodpověděl, ale elektriku na Liberu nemám zmáklú... Zkusil bych etě:
1) Jak točí startér pomocí tzv. šroubovákového startu
2) Vydělat startér ven ( jednú na 120 škodovce se mně sekl a tekla tam furt šťáva a vypadalo to, jak kdyby baterka byla K.O.)
3) Prostříkl bych WD celú zadní pojistkovku ( tím si myslím, že nic nezkazíš)
4) Pokud máš někde zpečené dráty , mohl bys to po hmatu ( budú teplejší) najít - na bráchovém starém Liberu se taky spekla celá elektrika - auto mu jednú začalo startovat samo a na jedničku se rozjížďat...
EDIT: 5) Kdybys měl někdy kolem cestu na Brno či Kyjov a nazpátek, tož bys mně mohl nabrat..
1) Jak točí startér pomocí tzv. šroubovákového startu
2) Vydělat startér ven ( jednú na 120 škodovce se mně sekl a tekla tam furt šťáva a vypadalo to, jak kdyby baterka byla K.O.)
3) Prostříkl bych WD celú zadní pojistkovku ( tím si myslím, že nic nezkazíš)
4) Pokud máš někde zpečené dráty , mohl bys to po hmatu ( budú teplejší) najít - na bráchovém starém Liberu se taky spekla celá elektrika - auto mu jednú začalo startovat samo a na jedničku se rozjížďat...
EDIT: 5) Kdybys měl někdy kolem cestu na Brno či Kyjov a nazpátek, tož bys mně mohl nabrat..

-
- Náhodný kolemjdoucí
Ahoj vsem, omlouvam se za delsi odmlku... K Liberku jsem se dostal zase az dnes.. Zkusil jsem Pajasovu radu a nastartoval nakratko... Pri minutce trapeni motor naskocil a vse se rozjelo, preparkoval jsem, klickem vypnul motor a opet stejna situace. Po opetovnem otoceni klicku palubka uplne mrtva. Takze teda predpokladam, jak jste mi radili, nejaky zapeceny kablik, zrejme pod palubkou. Snad se mi to dneska podari rozebrat a dam vedet.
Zatim diky vsem za rady
V.
Zatim diky vsem za rady
V.
- dědek
- Typ Libera: E12
No, než budeš hledat "spečený" kablíky podívej se na spínačku. I tam může být kámen úrazu. Koukni zespoda po odmontování plastu, zda-li po otočení klíčkem pokračuje 12V dál. Občas se stane, že kontakty ve spínačce stanou " někdyvodivé" nebo "skoronevodivé" Dědek
VW CaddY 1,9 tdI 2008
škoda yeti 1.2 2010
škoda yeti 1.2 2010
-
- Náhodný kolemjdoucí
Zdravim Vsechny, tak se mi konecne podarilo objevit kamen urazu.. Porad mi bylo divne, ze je pokles napeti kdyz propojim bily kabel ke spinacce.. Tak jsem jej sledoval az k pojistkam zpet do motoru. a tesne pred motorem, nez se kabel napojuje do pojistek jsem nasel "domaci" propojeni kablu... Izolace byl snad nejaky obvaz a izolacka... cele to bylo vlhke a totalne prorezle. Takze dneska uz to jen poradne propojim a zase zpatky na cesty
.
Jeste jednou diky vsem za pomoc a rady.

Jeste jednou diky vsem za pomoc a rady.